Bijusī BBC zvaigzne Džimijs Sevils, iespējams, vainojams 199 noziegumos (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix/TVNET

Uz bijušo britu raidsabiedrības BBC ilggadējo raidījumu vadītāju Džimiju Sevilu krīt aizdomu ēna par 199 noziegumiem, tostarp 31 izvarošanas gadījumu, trešdien pavēstīja policija.

Izmeklēšanu šajā lietā Skotlendjards sāka pirms desmit nedēļām.

Līdz šim informāciju snieguši jau 589 cilvēki, no tiem 450 ziņojuši par gadījumiem, kas saistīti ar Sevilu, galvenokārt attiecībā uz seksuālu izmantošanu.

Aptuveni 80% upuru nozieguma pastrādāšanas brīdī bija bērni vai jaunieši, bet 82% cilvēku, kuri apgalvo, ka tikuši seksuāli izmantoti, ir sievietes.

«Tik liels skaits ziņojumu par vienu personu attiecībā uz seksuālu izmantošanu iepriekš Lielbritānijā vēl nav pieredzēts,» teikts Skotlendjarda paziņojumā.

Sevils nomira pērn 84 gadu vecumā.

4.oktobrī televīzijā tika demonstrēta dokumentālā filma, kurā piecas sievietes izteica apsūdzības Sevilam.

Pēc dokumentālās filmas tika sākta izmeklēšana, kurā aizdomās turamo statusā nonākuši arī citi cilvēki.

Līdz šim aizturēti jau desmit cilvēki.

Turklāt, pateicoties Sevila lietai, ievērojami pieaudzis to gadījumu skaits, kad tiek ziņots par pagātnē notikušiem bērnu seksuālās izmantošanas un citiem seksuālās izmantošanas gadījumiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu