Vitnija pārspējusi Gangnam Style (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta meklētāja Google aizvadītā gada kopsavilkums liecina, ka tīmekļa lietotāji visvairāk meklējuši informāciju par februārī mirušo amerikāņu dziedātāju Vitniju Hjūstoni, savukārt korejiešu mākslinieka PSY izpildītais Gangnam Style, spītējot gandrīz miljardam skatījumu Youtube kanālā, ir otrajā vietā.

Trešo vietu Google meklētāja topā ieguvis orkāns Sendija, kas ASV austrumu piekrasti plosīja oktobra nogalē, ceturtajā vietā ir ierindojies pavasarī izlaistais Apple iPad3, bet piektais ir videospēļu kompānijas Activision Blizzard bestsellers Diablo 3, vēsta Bloomberg.

Google, kas pārvalda populārāko un visvairāk lietoto interneta meklētāju, šāda veida Zeitgeist jeb laika gara topus sastāda kopš 2001. gada, tādējādi sniedzot ieskatu, kādi cilvēki, lietas, notikumi aizvadītajā gadā bijuši interneta globālā tīmekļa lietotāju uzmanības centrā.

«Zeigeist nozīmē laika gars, un mēs cenšamies šo garu notvert, vērtējot gada jaunās un aizraujošās meklētās frāzes,» - tā Google.

Vērtējot atsevišķi, piemēram, Savienotās Valstis, populārākā tematika ir līdzīga, taču ar nelielām atšķirībām. Tā, piemēram, pirmajā un otrajā vietā atrodas Vitnija Hjūstone un orkāns Sendija, bet trešajā vietā ir ierindojušās prezidenta vēlēšanas. Korejiešu reperis PSY un viņa Gangnam Style tikmēr ir 8.vietā.

Facebook savs tops

Uz aizvadīto gadu ir atskatījies arī populārākais sociālais tīkls Facebook, kura reģistrēto lietotāju skaits nesen pārkāpa miljarda slieksnim. Tā ietvaros populārākās tēmas aizvadītajos 12 mēnešos bijušas prezidenta vēlēšanas, SuperBowl jeb amerikāņu futbola sezonas finālspēle un Vitnijas Hjūstones nāve.

Populārākā grāmata Facebook lietotāju vidū pērn bijusi Bada spēles (Hunger games), bet tai seko Greja piecdesmit nokrāsas (Fifty Shades of Grey).

Vēl var atzīmēt, ka Google tendencēs, izvērtējot konkrētas personas pēc meklējumu skaita, pirmajā vietā atrodas Kembridžas hercogiene Keita Midltone, bet otro vietu ieņem NBA spēlētājs Džeremijs Lins.

Jaunāko ierīču (tā dēvēto gadžetu) jomā Google tendenču līderis aizvadītajā gadā bijis Apple iPad3, tam seko iPad mini, trešais ir Samsung Galaxy S III, bet ceturtajā vietā ir Amazon planšetdators Kindle Fire.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu