Pāvests veicis pirmo tvītu (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Romas katoļu baznīcas galvas pāvesta Benedikta XVI kontā mikroblogošanas vietnē «Twitter» veikts pirmais ieraksts, kurā pāvests dod savu svētību simtiem tūkstošiem saviem sekotājiem internetā.

«Dārgie draugi, esmu priecīgs ar jums sazināties ar «Twitter» starpniecību. Paldies par jūsu dāsno reakciju. No visas sirds dodu jums savu svētību,» lasāms pāvesta ierakstā «Twitter» kontā @pontifex, kur ziņojumi no Vatikāna 140 rakstzīmēs tiek publicēti angļu valodā. Kontam angļu valodā jau ir vairāk nekā 670 tūkstoši sekotāju.

Ar tādu pašu tekstu 85 gadus vecais pāvests sveica savus sekotājus arī oficiālajos kontos arābu, franču, itāļu, poļu, portugāļu, spāņu un vācu valodās.

Vatikāns iepriekš vēstīja, ka «pirmie ieraksti « Twitter» būs atbildes uz pāvestam iesūtītajiem jautājumiem par ticības lietām. Sabiedrība jau tagad var iesūtīt savus jautājumus».

Vatikāna pārstāvis Gregs Bērks decembra sākumā pastāstīja, ka konta lietotājvārds «pontifex» izvēlēts, jo tas nozīmē gan pāvests, gan tiltu būvētājs, kas ir svarīgi, jo Romas katoļu baznīcas galva vēlas uzrunāt ikvienu.

Bērks paskaidroja, ka « pāvests nestaigās ar «Blackberry» vai «iPad», un neviens neteiks, ko viņam rakstīt. Viņš rakstīs, ko pats vien vēlas». Lai gan 85 gadus vecais pāvests pats neraksta « Twitter», viņš ierakstus akceptē, pirms tie viņa vārdā tiek publiskoti.

Gaidāms, ka galvenokārt ieraksti būs no viņa iknedēļas audiencēm, svētdienas lūgšanām un galveno svētku sprediķiem, kā arī reakcija uz nozīmīgiem notikumiem, piemēram dabas katastrofām.

Vācijas kardināls Jozefs Racingers par apmēram 1,2 miljardu katoļticīgo visā pasaulē pāvestu kļuva 2005.gadā.

Pāvestam ir arī profils sociālās saziņas vietnē «Facebook».

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu