Dzintris Kolāts atzīstas, ka ir atkarīgs no alkohola! (119)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais LTV Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts (53) atklātā sarunā žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst savu atkarību no alkohola, tādējādi cerot, ka ar šo stāstu spēs iedvesmot arī citus atkarīgos. Jau nākamā gada sākumā viņš otro reizi mūžā dosies ārstēties no postošās atkarības.

Jau 1997. gadā Dzintris Kolāts esot veicis pirmo Minesotas programmas procedūru, kura viņam dāvājusi desmit ļoti laimīgus gadus. Minesotas programma ir pasaulē viena no populārākajām alkohola un citu atkarību ārstniecības metodēm. Tā ilgst 28 dienas, notiek stacionārā un ir absolūti brīvprātīga.

Taču aizvadītajā gadā Kolāts atkal ieslīdzis postošās atkarības varā. Viņš atzinies, ka tādējādi cietuši arī viņa kolēģi. Dažos «100. panta preses kluba» raidījumos Dzintri viņa atkarības dēļ aizstāja viņa kolēģi. Joprojām viņam ir kauns par savu rīcību. «Es sajutu vairākus emocionālus un loģiskus indikatorus, kuri man signalizēja, ka tuvojos robežai, no kuras atpakaļ varēju arī neatgriezties,» sarunā ar «Privāto Dzīvi» atklāj Kolāts. Šajā grūtajā posmā viņu atbalstījuši arī bērni, kas ieteikuši tēvam sakārtot sevi, nevis krampjaini turēties pie darba.

Viņš pats nolēma aiziet no darba LTV, jo saprata, ka atkarība ir pārāk stipra, lai ar to sadzīvotu viņa kolēģi. Jau nākamā gada janvāra pirmajās dienās viņš dosies uz Minesotas programmu kādā no ārstniecības iestādēm, no kuras atgriezīsies februāra sākumā. Kolāts savā savā «Twitter» mikroblogā sola, ka ap 13. februāri būs darbam gatavs radošs ierocis.

Kolāts atklāj, ka daudzi baidās publiski runāt par savu atkarību no alkohola. Viņš aicina sekot savam piemēram. «Izdarot to publiski, cilvēks, man šķiet, mazliet šķīstās,» paudis Kolāts.

Komentāri (119)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu