TVNET gada albums: 10.vieta «Niki & The Dove» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šodienas TVNET Mūzika sāk apkopot 2012.gada labākos (nosacīts apzīmējums) mūzikas albumus. Atskaiti sākam ar 10.vietu, un tajā deleģējam vienu no šā gada «Positivus» festivāla viesiem - Malinas Dālstromas (Malin Dahlström) un Gustava Karlofa (Gustaf Karlöf) tandēmu no Stokholmas «Niki & The Dove».

Visi lielākie mūzikas izdevumi jau paspējuši publicēt savus gada Top50, top25 vai top10, kā nu kurais. Portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, salicis kopā aptuveni 40 dažādus profesionāļu sarakstus, sniedzot puslīdz objektīvu ieskatu par šā gada vērtīgākajiem mūzikas ierakstiem (skat. resursus). Šobrīd pārliecinoši 1.vietā izvirzījies neosoula dziedātājs Frenks Oušens (Frank Ocean) ar plati «Channel Orange».

www.metacritic.com

Nekur tālu jau no šiem top albumiem neaizbēgsim, taču, lai kaut nedaudz atšķirtos, 10.vietā deleģējam ierakstu, kas, šķiet, nepelnīti piemirsts. Turkāt tas nenāk nedz no ASV, nedz Apvienotās Karalistes, bet «ABBAs», «Roxette» un «Peter Bjorn and John» dzimtenes Zviedrijas.

Brīnišķigu koncertu šis duets sniedza arī šovasar «Positivus» festivālā (skat. galeriju).

Būs vēl daži pārsteigumi! Rīt 9.vieta.

Pirmo ievērību «Niki & The Dove» ieguva gada sākumā, kad duets tika izcelts BBC jauno talantu topā (Sound Of 2012 Top 10) kā viens no 2012.gada iespējamiem muzikālajiem atklājumiem.

Muzikāli «Niki & The Dove» varētu dēvēt par elektropopu ar 1980.gada popmūzikas dekorācijām. Par popsīgāku «The Knife».

Malina un Gustavs iepazinušies tālajā 1999.gadā, kad abi komponējuši mūziku teātrim. Pirmie ieraksti gan datējami vēlāk, ar 2007.gadu, kad tapa folkmūzikas grupa «The Dora Steins», bet par šo faktu intervijās abi runā nelabprāt - «kas bijis, bijis». 2010.gadā top pirmie ieraksti jau kā «Niki & The Dove».

Niki And The Dove «Instinct
Niki And The Dove «Instinct Foto: Publicitātes foto

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu