Dienvidsudānas armijai šaujot uz protestētājiem, 10 nogalināti (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidsudānas armija sestdienas vakarā un svētdien šāva uz protestētājiem, nogalinot vismaz 10 cilvēkus, svētdien paziņoja ANO miera spēku misijas preses sekretārs Līems Makdouels.

Četri cilvēki gāja bojā sestdienas vakarā Vau pilsētā sadursmēs starp armiju un demonstrantiem, kas protestēja pret pašvaldības administrācijas pārcelšanu ārpus štata galvaspilsētas. Svētdien tika nošauti seši cilvēki, kuri protestēja pret pārmērīgu spēka lietošanu, kas iepriekšējā vakarā bija izraisījusi cilvēku nāvi.

Dažādās ziņās par notikušo bija pretrunīga informācija par to, vai daži no demonstrantiem bijuši bruņoti.

Protesti izcēlās pēc amatpersonu paziņojuma, ka vietējās pašvaldības administrācija tiks pārcelta no Rietumbahrelgazalas štata galvaspilsētas Vau uz netālu esošo Bagares ciematu.

Armija sestdien tika nosūtīta izklīdināt protestētājus, kas bloķēja no Vau izejošos ceļus. ANO miera spēki centās nomierināt abas puses.

Daži protestētāji aizbēga uz Vau katoļu bīskapa katedrāli, meklējot tur patvērumu. Karavīri aplenca katedrāles ēku, bet bīskaps pārliecināja viņus atgriezties kazarmās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu