Latvijas florbola izlase ceturtdaļfinālā zaudē Vācijai (33)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Zaudējumu pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas florbola izlase, kas Cīrihē (Šveice) ar rezultātu 2:4 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Līdz ar to Latvijai nāksies turpināt cīņu par piekto vietu turnīrā.

Vienīgos vārtus pirmajā trešdaļā Latvijas izlases labā guva komandas šī čempionāta uzbrukuma līderis Mihails Kostusevs, bet otrajā trešdaļā latviešiem vārtus guva Artis Raitums. Abos vārtu guvumos rezultatīvas piespēles izpildīja Ingus Laiviņš.

Mača sākumā vācieši uzbruka pasīvi, bet cīņas gaitu kontrolēja Latvija, pirmos patiešām bīstamos momentus izveidojot desmitajā minūtē, kad labi meta Ainārs Juškēvičs, bet Mārtiņa Rajecka raidījums atdūrās pret vārtu stabu. Tomēr jau brīdi vēlāk Vācija pretuzbrukumā atklāja rezultātu, precīzam esot Zviedrijas superlīgā spēlējošajam Fredrikam Holcam.

Pēc rezultāta atklāšanas iniciatīvu pārņēma Vācija un 14.minūtē arī jau panāca 2:0, kad Manuels Muka nokļuva pie atlēkušās bumbiņas vārtu priekšā.

Arī nākamajās minūtēs Latvija pakļāvās Vācijas uzspiestajam lēnajam tempam, tomēr trīs minūtes pirms trešdaļas beigām Kostusevam izdevās gūt savus astotos vārtus turnīrā, kad latvieši pretinieku vārtsargu pārspēja pēc vairākiem atkārtotiem metieniem. Ar rezultātu 1:2 arī noslēdzās pirmā trešdaļa.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē Latvija izmantoja aizturēto sodu un ar lielisku tālmetienu precīzs bija Raitums. Turpinājumā arvien aktīvāk uzbruka arī Latvijas izlases pirmā maiņa, tomēr brīdī, kad likās, ka latvieši pilnībā atguvuši iniciatīvu, atkal vārtus guva Vācija - Daniels Muka saņēma lielisku piespēli no sava dvīņubrāļa Manuela, ieraidot bumbiņu vārtos no ļoti tuvas distances.

Šoreiz pēc nokļūšanas zaudētājos Latvija iniciatīvu neatdeva, kaut Vācija atkal centās mazināt cīņas tempu. Otrajā spēles daļā visi atlikušie Latvijas izlases mēģinājumi atkal panākt neizšķirtu bija neveiksmīgi un pēc 40 spēlētām minūtēm latvieši atradās iedzinējos ar 2:3. Pirmajās divās trešdaļās pa Latvijas izlases vārtiem fiksēti vien septiņi metieni, bet pa Vācijas - 21.

Izšķirošās trešdaļas sākumā Latvijas izlase ieguva iespēju cīnīties vairākumā, tomēr tā netika izmantota. Turpinājumā Vācijas izlase pie katras iespējas vilka laiku, bet pārsvarā gadījumu uzbruka Latvija, ilgstoši nespējot pārspēt lieliski spēlējošo vācu vārtsargu Miku Dīcu. Kā jau visu šo čempionātu, ļoti bīstami uzbruka Latvijas otrā maiņa, bet arī tai neizdevās pārspēt Dīcu.

Sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlase pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Atlikušajā laikā Latvija turpināja dramatiski uzbrukt, bet Vācija pašaizliedzīgi noturējās aizsardzībā, un pāris sekundes pirms mača beigām arī ieraidīja bumbiņu tukšos vārtos un tika pie uzvaras ar 4:2.

Līdz ar to Latvijai nāksies turpināt cīņu par piekto vietu turnīrā - pusfinālā par 5.-8.vietu latvieši jau piektdien plkst.20.30 turpat Cīrihē sacentīsies ar Slovākiju. Savukārt Vāciju pusfinālā sagaida mačs ar spēcīgo Zviedriju. Savā ceturtdaļfinālā iespaidīgi spēlējošā Zviedrija ceturtdien sagrāva Slovākiju ar 18:1 (5:0, 8:0, 5:1).

Otrajā pusfinālā spēkosies Somija un Šveice, bet otrajā pusfinālā par 5.-8.vietu tiksies Čehija un Norvēģija.

Vācijas izlase šo čempionātu sāka ar salīdzinoši pieklājīgu zaudējumu divkārtējiem pasaules čempioniem somiem (1:10), turpinājumā ar 10:2 sagrāva D grupas pastarīti Kanādu, bet vakar aizvadīja ļoti svarīgu un arī sīvu cīņu ar krieviem par vietu ceturtdaļfinālā.

Savukārt Latvija turnīra atklāšanas spēlē ar 8:3 pieveica ASV komandu, nākamajā mačā ar 11:1 sagrāva Japānu, bet apakšgrupu izšķirīgajā mačā par uzvaru grupā ar 5:4 pārspēja spēcīgo Čehijas valstsvienību.

Spēli pret Vācijas izlasi Latvijas komandas florbolisti aizvadīja sarkanās formās.

Latvijas Televīzijas kanāls LTV 7 visas spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos translē tiešraidē. Visas 9. pasaules čempionāta spēles var noskatīties interneta TV: International Floorball - YouTube.

Latvijas vīriešu nacionālās komandas sastāvs pasaules čempionātā

Nr.p.k.

Nr.

Vārds un uzvārds

Poz.

Klubs

1.

1

Indriķis Siliņš

V

Ulbroka/FS Masters

2.

2

Oskars Fīrmanis

A

RTU/Inspecta

3.

3

Andris Malkavs

A

Lekrings

4.

5

Mārtiņš Rajeckis

U

Lekrings

5.

7

Gints Klēģers

U

Ķekava

6.

8

Henrijs Uzraugs

U

Ķekavas Bulldogi

7.

10

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

8.

11

Ingus Laiviņš

A

Lekrings

9.

13

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

10.

15

Morics Krūmiņš

A

SSV Helsinki jr.

11.

19

Jānis Jansons

U

RTU/Inspecta

12.

20

Mārtiņš Druvkalns

A

Ķekava

13.

21

Artis Raitums

U

Talsi/Triobet

14.

22

Gints Siliņš

A

Kurši

15.

23

Andris Rajeckis

U

Lekrings

16.

24

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde

17.

25

Jānis Peičs

U

Ķekava

18.

26

Mihails Kostusevs

U

Lielvārde

19.

27

Jānis Rajeckis

U

RTU/Inspecta

20.

31

Guntis Bundzenieks

V

Lekrings

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu