Verpakovskis ved Reizenbergus pastaigā pa Baku (18)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Reizenbergu privātā arhīva

Latvijas populārie bārmeņi Andris un Inguss Reizenbergi kopā ar pavāriem Mārtiņu Sirmo un Ēriku Dreibantu 27. novembrī devās uz Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku, kur piedalījās pasākumu programmā «Latvijas dienas Azerbaidžānā». Brāļi sastapa arī futbolistu Māri Verpakovski, kurš laipni izrādīja tālās zemes skaistākās vietas. Tāpat arī pavadīja laiku ar dziedātāju Anmary. Andris stāsta par piedzīvoto Azerbaidžānā.

Reizenbergu brāļi ar Mārtiņu Sirmo un Ēriku Dreibantu
Reizenbergu brāļi ar Mārtiņu Sirmo un Ēriku Dreibantu Foto: No Reizenbergu privātā arhīva

«Emocijas vairs nav tik lielas, kultūršoks nav tik spēcīgs, jo ar brāli bijām tur jau pagājušajā gadā. Azerbaidžāna ir gandrīz kā piektās mājas jau. Ne ar vienu citu valsti nav izveidojušās tik draudzīgas attiecības kā ar Azerbaidžānu. Bija patiess prieks, ka uzaicināja vēlreiz,» teic Andris.

Kad brāļi ieradās Azerbaidžānā, Latvijas iedzīvotājus sagaidīja svinīgs orķestris, izpildot Latvijas himnu, tāpat brāļi Baku kļuvuši tik pazīstami, ka uz ielas vai tirgū reizēm pat nākas atteikties no pārlieku garām sarunām, kā vēlas iedzīvotāji: «Mūs tur jau pazīst, nāk klāt, runājas –

stāsta, ka zina, kur ir Latvija un kas ir Daugava,

tāpat arī skaidro, ka esot dienējuši Latvijā. Reizēm jāsaka, ka viss – nav laika, jāskrien, jo tā jau var līdz vēlam vakaram nosēdēt sarunājoties.»

Andris uzskata, ka nākamgad, ja uzaicinās, ir jādodas agrāk, lai varētu izbaudīt pilsētu. «Es neteiktu, ka tās bija brīvdienas, – tas bija darbs. Visa sagatavošanās prasīja daudz laika, līdz ar to nesanāca daudz izbaudīt kultūru un pilsētu.

29. novembrī pa dienu aizgājām pastaigāties. Māris Verpakovskis mums parādīja vietas, kurās vēl nekad nebijām bijuši. Tāpat arī daudz laika pavadījām ar Anmary, man šķiet, ka pie mūsu galda bija visjautrākā kompānija.»
Brāļi Reizenbergi ar dziedātāju Anmary
Brāļi Reizenbergi ar dziedātāju Anmary Foto: No Reizenbergu privātā arhīva

Par piedzīvoto un redzēto, Andris ir pārsteigts: «Tur viss ir ļoti mainījies tikai viena gada laikā. Pilsētā ir izveidota mazā Venēcija, pirms gada vēl bija nenormāli daudz žiguļu, bet tagad prezidents aizliedza valstī ievest vecās mašīnas, līdz ar to ir samazinājies žiguļu skaits uz ielām. Brauc gan viņi joprojām traki.

Kaut kāds «Šūmahera sindroms» viņiem ir.»

Reizenbergs stāsta, ka tur viss esot ļoti attīstījies, un ne velti, jo Azerbaidžāna esot uzstādījusi mērķi piecu gadu laikā sasniegt Dubaijas līmeni.

«Kopā mēs pagatavojām 800 kokteiļus. Arī «Rīgas oficiālo kokteili», kurš bija īpaši iecienīts. Tāpat visiem ļoti patika «Dzērvenīte», kurā tika izmantotas Latvijas dzērvenes,» stāsta Andris Reizenbergs, kurš bieži vien gatavo gardus kokteiļus tepat Rīgā – «B-Bārā» un ir izslavēts ar atraktīvu, prasmīgu, kā arī pozitīvu apkalpošanu.

Brāļi pagatavoja 800 kokteiļus
Brāļi pagatavoja 800 kokteiļus Foto: No Reizenbergu privātā arhīva

Andris Reizenbergs cer arī nākamgad doties uz Azerbaidžānu, bet neiebilstu dot iespēju arī kādam citam bārmenis no Latvijas un sola konsultēt, lai palīdzētu.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu