«Santa» apbalvo jaunos talantus, kas Latvijas vārdu nes pasaulē (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Galerijā «Arte» žurnāls «Santa» rīkoja akcijas «No Latvijas – pasaulē» apbalvošanas ceremoniju. Dažādu jomu nominācijās uzvarēja arhitekts Austris Mailītis, akordeoniste Ksenija Sidorova, modes māksliniece Agnese Narņicka, zinātnieks Vjačeslavs Kaščejevs un uzņēmēja Inese Andersone. Galveno balvu – 1000 latus – ieguva akordeoniste Ksenija Sidorova. Balvas talantīgajiem cilvēkiem pasniedza izdevniecības «Santa» impērijas vadītāja Santa Anča.

Balvas talantīgajiem Latvijas cilvēkiem pasniedza jomas eksperti un sabiedrībā pazīstami cilvēki - Latvijas Radio 3 Klasika direktore Gunda Vaivode, modes māksliniece Natālija Jansone, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle un DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš. Savukārt svinīgo pasākumu vadīja diriģents Ints Teterovskis.

Runājot par «Santas» jauno tradīciju apbalvot Latvijas jaunos talantus, kas sevi pierādījuši ne tikai Latvijā, bet arī spēruši pirmos soļus, lai nestu pasaulē savu darbu un Latvijas vārdu, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Santa Anča stāsta: «Šī ideja akcijai «No Latvijas – pasaulē», taisnību sakot, radās pirms gada, kad izdevniecība «Santa» svinēja savu 20 gadu jubileju. Tā kā tas ir nopietns laika sprīdis, kas pavadīts mediju tirgū, tad likās, ka tas ir pamats, uz kura balstīt un iedvesmot jaunos cilvēkus. Es pati savu pirmo balvu saņēmu, kad man bija 25 gadi. Tas bija kā impulss, ka esmu uz pareizā ceļa. Kad pirms 20 gadiem sāku darboties, es sapratu, ka man ir tikai Latvija, jo mēs savus materiālus veidojam latviešu valodā, bet šiem jauniešiem ir citas iespējas, jo pa šiem gadiem robežas ir paplašinājušās un mums jāskatās, lai šie talantīgie cilvēki Latvijas vārdu nes Eiropā. Tādēļ izdevniecība «Santa» nolēma atbalstīt jauniešus, kuri ir kaut ko sasnieguši savā izvēlētajā profesijā.»

Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradusies arī pastāvīgā Santas Ančas atbalstītāja valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura slavēja draudzenes vadītās izdevniecības ideju atbalstīt un iedvesmot talantīgus jaunos cilvēkus. «Mums vispār ir jābūt tādai domāšanai, ka, viens otru atbalstot, mēs varam kaut ko sasniegt. Atbalsts un atpazīstamība noteikti ļauj cilvēkam vairāk izpausties. Es vienmēr būšu par to, ka mums jāmeklē visi ceļi, kā būt vienotiem. Nevis individuāli, bet kopā darot. Domāju, primārais ir ne jau materiālā puse, bet garīgā.

Morāls atbalsts dod lielu pozitīvo enerģiju. Ja cilvēkam pārmet vai meklē kādu ļaunumu, tas ļoti sasaista. Ja cilvēks ir atbrīvots un pozitīvs, tas spārno un dod jaunas idejas,» atklāj Sudraba.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu