BK «Ventspils» svin piekto uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» priekšpēdējā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien ar rezultātu 79:59 (15:12, 31:16, 21:9, 12:22) savā laukumā uzvarēja Somijas čempionāta līdervienību Tamperes «Pyrinto», svinot piekto panākumu tikpat aizvadītajos mačos.

«Ventspils» komanda garantējusi sev uzvaru C apakšgrupā vēl pirms noslēdzošo divu kārtu spēlēm.

Latvijas vienības rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Bērziņš, 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Meiers, bet pa desmit punktiem guva Mārtiņs Laksa un amerikānis Folerins Kempbels.

«Pyrinto» komandas labā 12 punktus tikmēr guva amerikānis Kenets Lavs.

Mača pirmo četru minūšu laikā abas komandas guva tikai pa diviem punktiem, bet pēc tam neliels pārsvars visu laiku piederēja laukuma saimniekiem. Pirmo ceturtdaļu ventspilnieki noslēdza ar rezultātu 15:12 savā labā, bet otro ceturtdaļu sāka ar izrāvienu 9:4.

Arī pirmā puslaika beigu daļā «Ventspils» demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, četras minūtes pirms došanās pārtraukumā esot vadībā ar 31:18. Otrās ceturtdaļas beigu daļā «Pyrinto» komanda nebija tālu no cīņas gaitas laušanas, tomēr mājinieki savas pozīcijas nosargāja un pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 46:28 savā labā.

Otrā puslaika ievadā turpināja izpausties «Ventspils» komandas pārsvars, mājiniekiem pakāpeniski audzējot savu pārsvaru, kas minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām sasniedza 33 punktu atzīmi - 67:34. Noslēdzošās desmit minūtes ventspilnieki uzsāka pie rezultāta 67:37, ļaujot sāncenšiem ceturtās ceturtdaļas sākumā atstatumu nedaudz samazināt.

Ceturtā ceturtdaļa ritēja ļoti raitā gaitā, bet mājinieku pārliecinošais pārsvars būtiski vairs necieta, ventspilniekiem izcīnot kārtējo uzvaru.

Vēl vienā šīs grupas mačā šodien savā starpā spēkosies abas Zviedrijas komandas - Agņa Čavara pārstāvētā Sēdertaljes «Kings» komanda uzņems Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas «Dolphins».

Pirmajā kārtā ventspilnieki ar 72:68 savā laukumā pieveica «Dolphins», bet nākamās trīs spēles aizvadīja izbraukumā - sākotnēji, neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, ar 89:74 pieveica «Pyrinto», pēc tam ar 82:80 uzvarēja «Kings», bet pirms nedēļas ar 69:51 atkārtoti uzveica «Dolphins».

C apakšgrupā «Ventspils» komandai, kas tikusi pie piecām uzvarām piecās spēlēs, ar divām uzvarām seko «Dolphins», bet pa vienam panākumam izcīnījušas «Kings» un «Pyrinto».

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «TOP 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Šajā posmā «Ventspils» kā C apakšgrupas spēcīgākā komanda būs vienā apakšgrupā ar A grupas spēcīgāko komandu, kā arī B un D grupu otrajām vietām.

Pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu