Latvijā līderos atkal animācijas filma (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas kinoteātros aizvadīta varena nedēļas nogale un teju visas filmas uzrādījušas ievērojami labākas sekmes nekā prognozēts. Gana pārliecinošu pirmo vietu ieņem šā gada pēdējais animācijas hits «Leģendārais piecinieks» (Rise of the Guardians). To noskatījušies 10286 cilvēki, un jau tagad nav nekādu šaubu, ka filmu ieraudzīsim šā gada Latvijas kinoteātru top 20, ziņo «kinokino.lv».

«Leģendārais piecinieks»: Lieldienu zaķis, Zobu feja, Smilšuvīrs, Ziemassvētku vecītis un Džeks Lausks - tie ir pieci varoņi, kuri apvieno spēkus, lai nepieļautu, ka ļaunais Piķis nolaupa bērnu sapņus. Latviešu valodā filmu ieskaņojuši Andris Bērziņš, Edgars Kaufelds, Artis Robežnieks, Dita Lūriņa, Daniels Hāns, Vladimirs Lobiņš, Baiba Broka, Santa Didžus, Ģirts Alsters, Andris Freidenfelds un citi. Filma dublēta studijā «Rija».

Arī otro vietu ieņem jaunums, proti, komēdija no Krievijas «Džungļi», kuru noskatījušies 6716 skatītāji. Iespaidīgs skaitlis, un iespējams, ka šī filma paspēs līdz gada beigām sasniegt arī hita statusu. Filmas vērienīgajā pirmizrādē Latvijā viesojās arī pats galvenās lomas atveidotājs Sergejs Svetlakovs. Šī filma ir krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kā jau prognozēts, iespaidīgi turpina arī režisora Aigara Graubas jaunā spēlfilma «Sapņu komanda 1935». Šoreiz pārdotas 4813 biļetes, bet kopējais skatītāju skaits īsa laikā posmā pārsniedzis 20 tūkstošus. Šo filmu noteikti varēs atrast starp gada 20 skatītākajām.

Ceturto vietu ieņem «Rītausma. 2. daļa». Šoreiz savākti 2949 skatītāji, bet kopējais pārdoto biļešu skaits nu jau pietuvojies 50 tūkstošiem. Šī varētu kļūt par skatītāko «Krēslas» sāgas filmu Latvijā.

Pirmo piecinieku noslēdz šā gada trešā skatītākā filma Latvijā, proti, Džeimsa Bonda jaunākā lente «Operācija «Skyfall»» («Skyfall»). Pārdotas 2410 biļetes, bet kopējais skatītāju skaits pārsniedzis 70 tūkstošus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu