Skudriņas kreatīvā ballīte! Viesus cienā ar sieru no peļu slazdiem (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Modes žurnāliste Gundega Skudriņa Pārdaugavā «Dizaina fabrikā» ģimenes, draugu un paziņu lokā nosvinēja «Lielo iespēju grāmatas» atklāšanu. Grāmatā aprakstītās idejas Gundega prezentēja ballītē, kur viesi varēja baudīt īpaši radošu gaisotni, kā arī neierasti pasniegtas uzkodas, piemēram, sieru, kas novietots uz peļu slazdiem. Sveikt Gundegu ar skaisto notikumu bija ieradušās arī viņas draudzenes – dziedātāja Linda Leen, VAS «Latvijas Dzelzceļš» pārstāve Antra Birzule un citas sabiedrības dāmas.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Gundega Skudriņa neslēpj, ka ar dažnedažādām kreatīvām idejām viņa ir apveltīta jau no skolas gadiem. «Neko speciāli neesmu sadomājusi. Man vienkārši tās idejas laužas ārā. Man vienmēr ir paticis saviem mīļajiem kaut kā skaisti uzklāt galdu un sagādāt viņiem kādu pārsteigumu,» piebilst Gundega. Tādēļ pirms gada un diviem mēnešiem, lai neturētu sveci zem pūra un savos padomos padalītos arī ar citiem, modes žurnāliste ķērās pie grāmatas veidošanas.

Kreatīvi! Cienasta siers novietots uz peļu slazdiem
Kreatīvi! Cienasta siers novietots uz peļu slazdiem Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Gundegas radītā «Lielā iedvesmas grāmata» ir dzīves svinēšanas un baudīšanas ceļvedis. 260 praktiskas svētku iedvesmu epizodes ar cienastu receptēm un padomiem vienkāršā un skaistā veidā atklāj dabas, ģimenes un fantāzijas viesību radīšanas mākslu. Lielo dzīves svinēšanas enciklopēdiju ballītē ikviens viesis ar pašas mākslinieces autogrāfu varēja iegādāties par 20 latiem.

Grāmatā aprakstītās idejas un padomus Gundega pati vairākkārt pārbaudījusi un izmēģinājusi, iepriecinot savus tuviniekus un draugus, kuri ciemos pie Gundegas nāk kā uz jauku piedzīvojumu, nezinot, kas viņus sagaidīs. «Es jau viņus esmu izlutinājusi. Jau sāk mani kritizēt, ka tas un šitas nav tā,» smejas grāmatas autore.

Grāmatas atklāšanas svētkos Gundega pateicās savam dzīvesbiedram, vienam no lielākajiem mežu īpašniekiem Latvijā, kā arī privātā lidlauka īpašniekam Gundaram Skudriņam, kurš bijis iejūtīgs un gādīgs vīrs un tētis, ļaujot Gundegai pazust topošās grāmatas lappusēs. Gundega atzīst, ka aizvadītā gada laikā paguvusi ne tikai būt laba mamma savām dvīnītēm Gabrielai un Grētai, kas pasaulē nāca pērnā gada pavasarī, vecākajai meitiņai Gerdai Jasmīnai, bet arī radīt grāmatu un veidot saviesīgus pasākumus.

Pašā ziemas sākumā atrast hiacintes un tulpes Gundegai esot tīrais nieks
Pašā ziemas sākumā atrast hiacintes un tulpes Gundegai esot tīrais nieks Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Par ballītes scenāriju un režiju, kā arī viesmāksliniekiem Gundega bija parūpējusies pati. Neparasti noformētais cienasta galds, kas bija izvietots uz divriteņa, baltas tulpes un hiacintes pašā ziemas sākumā, kā arī siers, kas izkārtots uz peļu slazdiem, ir tikai neliela daļa no Gundegas kreatīvajām idejām.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu