Mēneša albums: Mac DeMarco «2»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maks Demarko (Mac DeMarco) ir dīvains putns no Monreālas, kas savos 22 gados šogad sācis gūt plašāku ievērību, izdodot šogad uzreiz divus rakstura un satura ziņā atšķirīgus ierakstus.

Mac DeMarco «2»

(Captured Tracks)

10/12

Bijušais projekta «Makeout Videotape» autors savus agrīnos ierakstus izdeva audiokasetēs, līdz šogad pavasarī izdevniecības «Captured Tracks» apgādā debitēja ar mazalbumu «Rock and Roll Night Club», kura kopējais skanējums ir raupjš un nenopulēts. Demarko šajā ierakstā dzied zemā, spocīgā balsī un izklausās kā Edvīns Kolinss (ex «Orange Juice») vai mazliet sapīpējies Elviss.

Oktobrī klajā laistais pilnais albums «2» ir pavisam cits zvērs. Tas ir eleganti producēts, pieslīpēts softroka, britpopa, psihedēliskā blūzroka sakausējums ar lieliskām melodijām un elegantu ģitārspēli «Dire Straits» meistara Marka Noflera garā.

Mac DeMarco "2"
Mac DeMarco "2" Foto: Publicitātes foto

Maka Demarko aizsargmehānisms ir humors - nopietnus jautājumus tēmas viņš ietērpj viegli provocējošās, komiskās formās. EP vāks ir gana košs (Demarko krāso lūpas), arī Youtube klejojošais video, kur dziedātājs pilnīgi kails kādā koncertā sev pēcpusē iestūķē bungu vālītes, par šo to liecina.

Estētiski šis kanādiešu dziesminieks ir uz viena viļņa ar Ārielu Pinku - līdzīgs lo-fi skanējums, analoga pieeja studijā, arī žanriski abus daudz kas vieno.

Varbūt «2» nav ģeniāls ieraksts, taču gana izklaidējošs un svaigs, lai tam pievērstu jūsu uzmanību.

«Freaking Out the Neighborhood» (skat. video) vien ir ko vērts!

Izdošanas datums - 16.10.2012.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu