Kurš ir atbildīgs par «Dziedošo ģimeņu» rašanos? (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sabiedrība jau ir pieradusi, ka aukstajā gada sezonā katru nedēļu svētdienās TV kanālā LNT tiek raidīts šovs «Dziedošās ģimenes». Tas norisinās jau ceturto gadu pēc kārtas. Kā tas sākās? Kurš to izdomāja? Galvenokārt kāpēc tas sākās? Skaidro šova producents Guntars Gulbiņš.

Projekts «Dziedošās ģimenes» pirmo reizi tika realizēts 2009. gadā. Pirmās divas šova sezonas vadīja dziedātājs Lauris Reiniks, savukārt trešajā sezonā šovu vadīja dziedātājs Normunds Rutulis kopā ar meitu Lindu. Pirmās sezonas uzvarētāji bija Vītolu ģimene no Madonas rajona Liezēres pagasta, otrajā sezonā uzvarēja Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes, un trešās sezonas laureāti bija Puncuļu ģimene no Rēzeknes.

Guntars Gulbiņš ir pēdējo divu šova sezonu producents, pirms Guntara atbildīgo amatu uzņēmās Ilze Ancāne.

Par šova pirmsākumiem Gulbiņš teic: «Šo projektu izdomāja viss LNT radošais kolektīvs. Lielas idejas nāk no daudziem cilvēkiem.» Guntars atzīst, ka «Dziedošās ģimenes» ir kolektīva oriģinālideja, taču nenoliedz, ka lielu lomu šā brīnuma paveikšanā spēlēja bijusī šova producente Ilze Ancāne.

«Savulaik bija tādi ģimeņu spieti. Tie bija pasākumi, kuri norisinājās vairākos Latvijas reģionos, un tajos satikās ģimenes, lai sadziedātos, parādītu cita citai, ko spēj. Agrāk tas bija populāri gandrīz visos reģionos,» par «Dziedošo ģimeņu» idejas tapšanu stāsta Gulbiņš.

Tomēr tas ir tikai asns lielajam auglim – ģimeņu dziedāšanas šovs radās arī krīzes dēļ.

Guntars turpina: «Bija laiks, kad Latvijā sākās krīze, kuras dēļ daudzi pameta valsti un devās strādāt ārzemēs. Tolaik radās arī nestabilitāte ģimenēs. Arī televīzijai bija būtiski parādīt ģimeņu spēku. Pierādīt, ka tas ir pats svarīgākais.»

Guntars Gulbiņš uzskata, ka iecere piepildījusies un plānotais ir paveikts: «Es domāju, ka pēdējos gados ir pierādījies, ka ģimene ir svarīgākais. To varam vērot, redzot lielo atsaucību no Latvijas ģimeņu puses pēdējos gados, kā arī tas ir kļuvis par vienu no LNT skatītākajiem šoviem.»

«Ir pierādīts, ka ģimene ir liela vērtība. Cits dzied labāk, cits mazāk, bet šovs aicina ģimenes sākt dziedāt,» sarunu nobeidz šova «Dziedošās ģimenes» producents Guntars Gulbiņš.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu