Aviokatastrofā Kongo Republikā vairāki desmiti bojāgājušo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kongo Republikas galvaspilsētā Brazavilā piektdienas vakarā nogāzusies iekšzemes reisa kravas lidmašīna, un gājuši bojā vismaz 32 cilvēki, sestdien paziņoja Sarkanā Krusta pārstāvis.

Lidmašīna «Il-76», kas bija ieradusies no valsts otrās lielākās pilsētas Puentnuāras un vedusi automašīnas un citas preces, nokritusi dzīvojamā rajonā, pērkona negaisā un spēcīgā lietū nolaižoties Brazavilas lidostā.

Gājuši bojā vairāk nekā 20 cilvēki uz zemes, kā arī trīs vai četri apkalpes locekļi, viens no tiem - Ukrainas pilsonis. Vairāki desmiti cilvēku ievainoti.

Naktī glābšanas darbi tika pārtraukti, jo Brazavilā bija pārtraukta elektroapgāde, bet sestdienas rītā tie atsākās. Iespējams, ka tiks atrasti vēl vairāk bojāgājušo.

Pēc dažādām ziņām, lidmašīna pieder vienai no vietējām aviokompānijām - «Aero-Service» vai «Trans Air Congo».

Nevienas Kongo Republikas aviokompānijas lidmašīnām nav atļauts ielidot Eiropas Savienībā, kur tās uzskata par drošības prasībām neatbilstošām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu