Pirmatskaņojums: Neparastā izstāde: Kančeli. Gruzija. Latvija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules mūzikas festivāla «Porta» programmā 1.decembrī Rīgas Kongresu namā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos koncertprogramma «Neparastā izstāde: Kančeli. Gruzija. Latvija», informē festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva. Unikālās koncertprogrammas atskaņošanā Rīgā kopā ar gruzīnu etnodžeza grupu «The Shin», Liepājas simfonisko orķestri un obojistu Normundu Šnē piedalīsies arī speciāli šim projektam izveidota vokālā zvaigžņu grupa «Shilas», kurā piedalās Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Jānis Ozols, Kristaps Šoriņš, Jānis Strazdiņš un Ģirts Ozoliņš.

Pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātra mūzika jaunu dzīvi iegūs Latvijā iemīļotā gruzīnu trio «The Shin» koncertprogrammā «Neparastā izstāde. Kančeli. Gruzija. Latvija», kurā simfoniskā mūzika, etnodžezs, gruzīnu daudzbalsīgie dziedājumi un Kaukāza kaislīgās dejas, saplūstot vienotā veselumā, aizvedīs klausītāju visneparastākajā skaņu un kustību pasaulē.

www.festivalporta.lv

«Grupas «The Shin» jaunā koncertprogramma apvieno sevī stilu, skaistumu, humoru, tehniku, virtuozitāti un jaunus piedzīvojumus. Jauns un ass piedzīvojums būs arī mums, jo esam apvienojuši spilgtākās Latvijas vīru balsis zvaigžņu ansamblī un mācāmies gruzīnu valodā dziedāt gruzīnu slavenās daudzbalsības stilā,» stāstīja vokālā zvaigžņu ansambļa dalībnieks Jānis Ozols.

Idejas autors ir Latvijā pazīstamā gruzīnu etnodžeza trio «The Shin» mūziķis Zaza Miminošvili. Viņš uzsver Kančeli mūzikas dziļās saknes Gruzijas folklorā, vienlaikus atzīstot, ka tā pieder pasaules kultūrai. Kančeli mūzika ir trausla, kaislīga, humora pilna, taču vienlaikus to caurvij gaišas skumjas. Tā ir noslēpumaina, bet vienlaikus caurspīdīgi viegla. Līdzīgas izjūtas nav svešas arī latvietim, tādēļ koncertprogrammas atklājēju vidū kopā ar gruzīnu māksliniekiem ir gan Liepājas simfoniskais orķestris, gan latviešu solisti, mūziķi un dejotāji.

Pasaules atzinību guvusī gruzīnu etnodžeza grupa «The Shin» Latvijas klausītāju mīlestību jau ir iekarojusi, vairākkārt muzicējot gan solo, gan kopā ar latviešu folkmūziķiem no «Pūces etnogrāfiskā orķestra» izveidojot brīnišķīgu latviešu un gruzīnu kopprojektu «Es arī», kas 2009.gadā ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu