Miķelis Fišers atklāj «Lielvielu» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arterritory.com/Foto: Katrīna Ģelze

29. novembra vakarā, sniegam apsedzot Rīgas pelēcību, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» tika atklāta mākslinieka Miķeļa Fišera personālizstāde «Lielviela», kas apskatāma līdz 2013. gada 20. janvārim.

Foto: Arterritory.com/Foto: Katrīna Ģelze

Bet kas ir «lielviela»? Atbilde meklējama laikā, kad Fišers bijis vēl mazs zēns un piedzīvojis vīziju, kas vairākkārt atkārtojās. Tie vienmēr bija divi priekšmeti, no kuriem viens strauji palielinājās, otrs – samazinājās, līdz novērojums kļuva neiespējams, jo vērotāja vizuālai uztverei nav pa spēkam tvert šādas mērogu attiecības. Process turpinās makro un mikro pasaulē, kas atrodas ārpus cilvēka maņu uztveres robežām. Turpinās līdz hipermērogam, kas stiepjas no nanopasaules līdz spirālveida galaktikām.

Foto: Arterritory.com/Foto: Katrīna Ģelze

Izstāde kļūst par atslēgu Miķeļa Fišera daiļrades kosmosā, jo jau izsenis mākslinieku aizrāvušas tādas tēmas kā alternatīvās realitātes, ezotērika, šamanisms, ārpuszemes civilizācijas un sazvērestības teorijas.

Foto: Arterritory.com/Foto: Katrīna Ģelze

Saistībā ar mākslinieka personālizstādi tapis apjomīgs katalogs latviešu un angļu valodā. Izdevumā iekļautas mākslinieka darbu reprodukcijas un autoru - Elitas Ansones, Arta Sveces un Ingas Šteimanes - raksti.

Foto: Arterritory.com/Foto: Katrīna Ģelze

Materiāls pārpublicēts no portāla Arterritory.com


Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu