Rīgas «Dinamo» zaudē Znarokam un Maskavas «Dinamo» (125)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kārtējo neveiksmi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ceturtdienas spēlē piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 1:3 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas «Dinamo» vienībai. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva aizsargs Metjū Karls.

(Papildināts viss teksts.)

Maču mājinieki iesāka ļoti aktīvi - jau pirmajā nomaiņā laba iespēja bija Džeimijam Džonsonam, bet otrajā maiņā tāda radās arī Aleksandram Žirū. Pēc pāris minūtēm Džonsons vēlreiz bīstami meta, bet tomēr veiksmīgi darbojās jaunais maskaviešu vārtsargs Aleksandrs Šaričenko.

Pēc Rīgas «Dinamo» sākuma ofensīvas drīz vien aktīvi sāka spēlēt arī pretinieki un labā metiena pozīcijā nonāca Aleksejs Cvetkovs, tomēr rezultāts nemainījās.

Septītajā minūtē teicama iespēja radās Maskavas «Dinamo» spēlētājam Maksimam Solovjovam, un mājinieku vārtus glāba vien stabiņš. Arī trešdaļas otrajā pusē turpinājās aktīva cīņa ar abpusējiem uzbrukumiem, un 12.minūtē pēc lieliskas Mareka Kvapila individuālās darbības rīdzinieku vārtus vēlreiz glāba stabs.

Brīdi vēlāk pēc Leonīda Komarova noraidījuma rīdzinieki pirmoreiz mačā ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Šajās minūtēs Latvijas klubs izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr Šaričenko tā arī netika pārspēts.

Turpinājumā pie sava kārtējā noraidījuma šosezon tika Raitis Ivanāns. Jau ātri vien ļoti labu metienu izdarīja Aleksandrs Ovečkins, ripai atsitoties pret vārtu stabiņu, un no līnijas to aizsita prom Guntis Galviņš. Momentā rīdzinieki pretuzbrukumā izgāja divatā pret vārtsargu, tomēr mazākumā iemest neizdevās.

Arī noraidījuma turpinājumā Maskavas «Dinamo» uzbruka ļoti bīstami, bet vārtsargam Mīkaelam Telkvistam un pārējiem hokejistiem izdevās nosargāt vārtus neskartus.

Kopumā pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka Rīgas «Dinamo», bet pretinieki atbildēja ar retākiem, bet ļoti bīstamiem triecieniem. Rezultāts tā arī palika 0:0.

Arī otro trešdaļu aktīvāk sāka Rīgas «Dinamo» un piektajā minūtē ieguva iespēju cīnīties vairākumā, kad otro reizi mačā noraidīts tika Komarovs. Neko ļoti bīstamu šajā laikā rīdzinieki neizveidoja un drīz vien arī paši zaudēja vārtus - astotajā minūtē Telkvistu ar spēcīgu metienu pārspēja Gorohovs.

Turpinājumā pie noraidījuma tika Žirū, bet mazākuma laikā rīdzinieki darbojās pietiekoši pārliecinoši. Tomēr drīz pēc skaitlisko sastāvu izlīdzināšanās atkal Rīgas «Dinamo» zaudēja vārtus - Kokarevs saņēma ripu no aizvārtes un meta nekļūdīgi, panākot jau 2:0.

Otrās spēles trešdaļas beigas aizritēja mierīgā cīņā, tomēr, pateicoties individuālajai meistarībai, pusotru minūti pirms spēles daļas beigām viesi panāca jau 3:0 - pēc Ovečkina raidījuma ripa nonāca pie Dmitrija Pestunova, kurš bija nekļūdīgs. Šādi arī trešdaļa noslēdzās.

Arī trešo trešdaļu nedaudz aktīvāk sāka Rīgas «Dinamo» un spēja nopelnīt divus vairākumus. Otro no tiem Latvijas klubs arī izmantoja, kad deviņas minūtes pirms pamatlaika deviņas minūtes vārtos pēc vairākiem rikošetiem ielidoja Karla metiens no zilās līnijas.

Pēc īsa brīža Rīgas «Dinamo» tika arī pie trešā vairākuma trešdaļā un šoreiz pēc reālākās epizodes ripa lidoja pret viesu vārtu stabu. Pēc atgriešanās piecu spēlētāju sastāvā jau arvien aktīvāk cīnījās maskavieši un neļāva Rīgas «Dinamo» komandai ieķerties spēlē, cīņai noslēdzoties ar rezultātu 1:3.

Tieši Karls tika atzīts par labāko spēlētāju šajā mačā Rīgas «Dinamo» komandā, bet Maskavas «Dinamo» rindās par tādu kļuva Šaričenko.

Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Dinamo» 1:3 (0:1, 0:2, 1:0).

Vārtu guvēji: 1:0 Iļja Gorohovs (Volkovs, 27:44), 2:0 Deniss Kokarevs (Cvetkovs, Mirnovs) (31:45), 3:0 Dmitrijs Pestunovs (Ovečkins, 38:25), 3:1 Metjū Karls (Žirū, Ščehura) (50:42).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Māris Jučers (Mikaēls Telkvists).

Aizsargi: Mārtiņš Porejs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš un Metjū Karls.

Uzbrucēji:Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū, Pols Šehura, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Aleksandrs Ņiživijs, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais un Ģirts Ankipāns.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 29.oktobrī Maskavā, kad pārāki ar 3:1 bija mājinieki.

Iepriekšējās trīs spēles Rīgas «Dinamo» aizvadīja izbraukumā, izcīnot vienu uzvaru, kad ar 1:0 tika pārspēta Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komanda.

Vēlāk no 3. līdz 9.decembrim Rīgas «Dinamo» aizvadīs četras spēles izbraukumā, spēkojoties ar Čeļabinskas «Traktor», Magņitogorskas «Metallurg», Jekaterinburgas «Avtomobilist» un Minskas «Dinamo».

Rīgas «Dinamo» komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (125)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu