Spēcīgs sniegputenis sasniegs Rīgu (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Latvijā nedaudz līs un snigs, stiprāki nokrišņi gaidāmi valsts austrumu un dienvidaustrumu daļā, savukārt daudzviet Kurzemē diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem.

Vakarā un nākamās nakts sākumā Vidzemē un daudzviet Zemgalē gaidāms spēcīgs sniegs, Latgalē un Sēlijā - stiprs lietus. Ziemeļvidzemē arī puteņos,

vēlā vakarā un naktī uz piektdienu šeit gaidāms spēcīgs sniegputenis.

Pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, valsts ziemeļos gaidāmas brāzmas līdz 12-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi, Ziemeļvidzemē gaiss atdzisīs līdz -3..-4 grādiem, bet Daugavpils apkaimē temperatūra pakāpsies līdz +5 grādiem.

Rīgā ceturtdien būs apmācies laiks ar nelielu lietu un sniegu,

vakarā un nakts sākumā gaidāma mērena līdz stipra snigšana.

Ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra būs 0..+1 grāds, vakarā -1 grāds.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka, tā saistīta ar ciklonu, kas tuvojas no dienvidrietumiem. Piektdien ciklona centrs nonāks Latvijā.

Latvijas lielākajā daļā turpina līt vai snigt

Ceturtdienas rītā Kurzemē tikai vietām nedaudz līst, bet citos Latvijas reģionos praktiski visur līst vai snieg, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Snieg teju visā Vidzemē, kā arī lielā daļā Latgales. Ziemeļvidzemē arī nedaudz puteņo. Nokrišņi vietām ir stipri. Redzamība dūmakā un sniegā vietām nepārsniedz kilometru.

Gaisa temperatūra ir no -2 grādiem Vidzemes ziemeļos līdz +3..+4 grādiem Kurzemē un Daugavpils apkaimē. Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, Ziemeļvidzemē brāzmās līdz 11 metriem sekundē.

Rīgā nedaudz līst un krīt slapjš sniegs.

Ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūš līdz sešiem metriem sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +1..+2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,9 grādiem Alūksnē līdz +7,3 grādiem Ventspils ostā, Eiropā - no -27 grādiem Krievijas ziemeļos līdz +26 grādiem Sicīlijas austrumu piekrastē.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā ceturtdienas rītā ir -33 grādi Krievijas ziemeļos un -27 grādi kalnos Zviedrijas vidienē.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu