Kā izvēlēties dzemdību vietu? (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Izvēloties dzemdību vietu, būtiski ņemt vērā vairākus apsvērumus. Konsultē Māmiņu kluba dzemdību sagatavošanas kursu vecmāte Inese Kampuse.

Izvēloties dzemdību iestādi, būtu jāņem vērā:

- cik tuvu vai tālu dzemdību iestāde atrodas no mājām. Ja plānotas pirmās dzemdības, iespējams, ka aizbraukšanai būs dots vairāk laika, tomēr otrajā un trešajā grūtniecībā attālums līdz dzemdību iestādei ir visai svarīgs, sevišķi, ja straujas bijušas pirmās dzemdības.

- kādas ir atsauksmes par dzemdību iestādi no radiem, draudzenēm vai citiem resursiem. Lai gan katrai sievietei var būt atšķirīgas vēlmes dzemdību laikā, piemēram, viena vēlas ucināšanos, bet citai patīk stingrāka roka, draudzeņu ieteikumi var palīdzēt nosliekties par labu vienai vai otrai dzemdību iestādei.

- tas, kur pieņem Tava vecmāte vai ginekologs. Ja Tava vecmāte vai ārsts pieņem kādā noteiktā dzemdību iestādē un Tev patīk, kā viņa dara savu darbu, šis var būt pamatots iemesls, lai dotos tieši uz šo dzemdību iestādi.

- cik labi Tu jūties šajā dzemdību vietā. Lai gan dzemdības ilgst salīdzinoši īsu laiku, ir svarīgi, lai sieviete dzemdībās jūtas ērti un komfortabli, tāpēc nebūs nekas nosodāms, ja apbraukāsi potenciālās dzemdību iestādes un izvēlēsies savējo.

- vai tev nav kādas nopietnas saslimšanas, kas var ietekmēt dzemdību gaitu. Ja Tev ir kāda nopietna kaite, tad, visticamāk, ārsts Tev ieteiks doties dzemdēt uz dzemdību nodaļu, kur ir viss nepieciešamais aprīkojums un speciālisti, piemēram, Stradiņu slimnīcu.

Kad esi atradusi īsto dzemdību vietu, izstaigā visas telpas hronoloģiskā secībā, kur Tu varētu tikt pārvietota, un ieklausies savās sajūtās! Vai Tu jūties tur labi? Vai jūties droši par sevi?

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu