BK «Ventspils» garantē pirmo vietu savā apakšgrupā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» otrdien izcīnīja ceturto uzvaru četrās Eiropas Izaicinājuma kausa pirmā posma spēlēs, garantējot pirmo vietu grupā. «Ventspils» basketbolisti pēc smaga pirmā puslaika ar rezultātu 69:51 (12:15, 16:11, 20:17, 21:8) izbraukumā pārliecinoši pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas komandu Norčēpingas «Dolphins».

Maču daudz sekmīgāk iesāka mājinieki, kas vadībā atradās visu pirmo ceturtdaļu, un pēc pirmajām desmit minūtēm ventspilnieki zaudēja ar 12:15. Otrās ceturtdaļas pirmos punktus «Ventspils» guva vien pēc trim spēlētām minūtēm, tomēr turpinājumā Latvijas klubam spēle vedās labāk un tika gūti 11 punkti pēc kārtas, ieskaitot pirmo tālmetienu šajā mačā, panākot 23:20 savā labā.

Pirmā puslaika beigas turpinājās ne pārāk rezultatīvā cīņā, un pēc 20 spēlētām minūtēm viesi atradās vadībā ar 28:26.

Otrā puslaika sākumā «Dolphins» vēl panāca izlīdzinājumu 28:28, tomēr turpinājumā «Ventspils» veica izrāvienu un drīz vien jau atradās vadībā ar 39:30. Trešās ceturtdaļas otrā puse gan vēl aizritēja līdzīgā cīņā un pēc tās Latvijas klubs atradās vadībā vien ar 48:43, tomēr ceturtajā ceturtdaļā iniciatīva pilnībā piederēja ventspilniekiem. Tajā sākotnēji «Ventspils» panāca 56:43, turpinājumā arī 61:45. Mača beigas ritēja mierīgā cīņā un ventspilnieki to aizveda līdz drošai uzvarai.

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā ventspilniekiem ar 15 gūtiem punktiem bija Sandis Valters, bet ar 13 punktiem izcēlās Donalds Sims, kurš visus tos guva pirmajā puslaikā.

«Dolphins» vienībā rezultatīvākais ar desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Oladapo Ajuba.

Savukārt Jeromanovs 31 spēlētās minūtes laikā guva septiņus punktus, izpildīja četras rezultatīvas piespēles un pieļāva sešas kļūdas.

Līdz ar to «Ventspils» tika pie ceturtās uzvaras četros mačos un pēdējās divās kārtās to vairs nevar apsteigt neviena komanda.

Vēl vienā C grupas mačā otrdien pie pirmās uzvaras turnīrā tika Somijas komanda Tamperes «Pyrinto», kas savā laukumā ar 73:65 (19:14, 19:12, 17:26, 17:13) pieveica cita latvieša Agņa Čavara pārstāvēto Sēdertaljes «Kings» komandu no Zviedrijas. Šāds rezultāts bija izdevīgs ventspilniekiem.

Čavars laukumā aizvadīja desmit minūtes, nerealizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un paliekot bez punktiem.

Savukārt rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem bija amerikānis Lamonte Ulmers.

Pēc četrām kārtām C apakšgrupas otrajā vietā ar diviem panākumiem atrodas «Dolphins», bet «Kings» un «Pyrinto» kontā tagad ir pa vienai uzvarai.

Pirmajā kārtā ventspilnieki ar 72:68 savā laukumā pieveica «Dolphins», bet nākamos trīs mačus viņi aizvadīja izbraukumā - sākotnēji, neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, ar 89:74 pieveica «Pyrinto», bet trešajā kārtā ar 82:80 uzvarēja «Kings».

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «TOP 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Šajā posmā «Ventspils» kā C apakšgrupas spēcīgākā komanda būs vienā apakšgrupā ar A grupas spēcīgāko komandu, kā arī B un D grupu otrajām vietām.

Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu