Dziedošā Vītolu ģimene debitē teātrī «Kaķīša dzirnaviņās» (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28. decembrī un 6. janvārī Sapņu fabrikā varēs noskatīties muzikālu un aizkustinošu izrādi «Kaķīša dzirnaviņas». Tā būs dziedošās Vītolu ģimenes atgriešanās Sapņu fabrikā, kur savulaik notika dziedošo ģimeņu šovs, pēc kura Latvija iepazina dziedošās Vītolu, Beitiku, Eriņu, kā arī citas – mīlošas un stipras Latvijas ģimenes.

«Kaķīša dzirnaviņas» iestudētas pēc Kārļa Skalbes pasaku «Kaķīša dzirnaviņas» un «Ziemeļmeita» motīviem. Izrādē dzīvo mūziku spēlēs visa Vītolu ģimene, viņu radi un draugi, Jānis Vītols iejuties arī stāstnieka lomā, bet Rasa Vītola – Ziemeļmeitas tēlā.

Kopā ar dziedošo Vītolu ģimeni izrādē spēlēs jauniešu apvienība «Opā, opā»,

kurā darbojas topošie režisori, aktieri un talantīgi bērni, jaunieši no audžuģimenēm. Tieši viņiem sadarbība ar Vītolu ģimeni ir īpaši svarīga, jo savā bioloģiskajā ģimenē viņi piedzīvojuši gan sāpes, gan nodevību.

Jānis Vītols par savu iesaistīšanos izrādes veidošanā saka, ka galvenais vadmotīvs bijis vasarā redzēta šo pašu jauniešu iestudētā izrāde «Minhauzena precības», kas tika izrādītas Rīgas pilsētas svētkos, Splendid palace, Rundāles pilī un citviet Latvijā. «Izrādē jaunieši darbojās no tīras sirds, kas šajās dienās ir liels retums; skatoties viņu sniegumu, bija ļoti laba sajūta, ka viņi rāda to, kas pašiem svarīgs, tāpēc mums ir ļoti liels prieks, ka varam viņiem pievienoties.»

Radošās apvienības «Opā, opā» sniegums šajā izrādē būs īpašs, jo līdztekus galvenajiem varoņiem uz skatuves darbosies kustību teātris, skanēs etniskā tautas mūzika.

Izrādes režisore Dace Blaževiča stāsta, ka izrādes galvenā tēma, apvienojot šīs divas Kārļa Skalbes pasakas «Kaķīša dzirnaviņas» un «Ziemeļmeita» ir simbolisks mūža ceļa atspoguļojums. «No dzīves nevar izbēgt, tā ir mūžsena patiesība,» saka režisore un psihoterapeite Dace Blaževiča. «Savu likteni mēs arī izvēlamies paši, bet vislielākais izaicinājums ir pārvarēt iekšējās bailes un piecelties arī tad, kad šķiet – izejas vairs nav,» saka Dace Blaževiča, uzsverot, ka

izrāde būs par dzīves jēgu, vērtībām, cīņu starp un ļauno.

«Ir svarīgi, ka izrādē aizskarti tik svarīgi jautājumi kā sevis meklēšana un godīgums pret sevi. Jūtu, ka izrādes veidošanas laikā notiek pārmaiņas iesaistītajos jauniešos un ticu, ka arī skatītāji to jutīs un piedzīvos, spējot saskatīt, ka problēmas vienmēr ir ārējas, bet risinājumi – iekšēji. Problēmas izriet no tā, ka esam pieķērušies kādām lietām vai idejām un pārstājam attīstīties. Tas būs stāsts par gaismu sevī un par to, ka nav jākoncentrējas uz ārējām negācijām,» saka stāstnieka lomas atveidotājs Jānis Vītols.

Izrādes būs skatāmas 28. decembrī un 6. janvārī pulksten 13.00 un 18.00 Sapņu fabrikā.
Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī zvanot pa tālruni 29173748.

Stundu pirms un stundu pēc izrādes ikviens varēs piedalīties radošās svētku darbnīcās.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu