«Krēslas» laiks Amerikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikā aizvadīta garā Pateicības dienas svinību nedēļas nogale, kas izcēlusies ar teicamiem kases ieņēmumiem un arī pārsteigumiem, ziņo «kinokino.lv»

Viens neliels pārsteigums ir tas, ka «Krēslas» sāgas pēdējā filma «Rītausma. 2. daļa» («Breaking Dawn Part 2») tomēr ir spējusi saglabāt pirmo pozīciju. Filma iekasējusi 43 miljonus, pat neskatoties uz aptuveni 70% ieņēmumu kritumu. Jāizceļ, ka globālā mērogā pirmajās 10 izrādīšanas dienās filma iekasējusi jau gandrīz 600 miljonus.

Atgādinām, ka «Krēslas» pirmā filma iznāca 2008. gada nogalē un kļuva par kases grāvēju, kā arī padarīja galveno lomu atveidotājus Kristenu Stjuarti (Kristen Stewart), Robertu Patinsonu (Robert Pattinson) un Teiloru Lotneru (Taylor Lautner) par pasaules mēroga zvaigznēm.

Otro vietu ar izcilu sniegumu ieņem jaunākā Bonda filma «Operācija «Skyfall»» («Skyfall»). Filmai bijis tikai neliels, aptuveni 15%, ieņēmumu kritums. Iekasēti 36 miljoni.

Labas sekmes arī vēsturiskajai drāmai «Lincoln». Filmai atkal palielināts izrādīšanas apmērs, kas arī ļāvis iekasēt 25 miljonus un ieņemt trešo vietu.

Pārsteidzoši pieticīgs starts padevies animācijas filmai «Leģendārais piecinieks» (Rise of the Guardians). Iekasēti vien 24 miljoni, kas ļāvis ieņemt ceturto vietu.

Pirmo piecinieku noslēdz taivāniešu režisora Anga Lī (Ang Lee) jaunākā filma «Life of Pi» («Pī dzīve»), kas uzņemta pēc kanādiešu rakstnieka Jana Martela (Yann Martel) slavenā romāna ar tādu pašu nosaukumu. Darbs iekasējis 22 miljonus, kas pārspēj Ziemeļamerikas kino apskatnieku izteiktās prognozes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu