Millers pa «kreiso ieeju» koncertā ieved Saeimas spīkeri Āboltiņu (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Lai arī producents Juris Millers neslēpj sašutumu, ka valdība mūžībā aizgājušā mūziķa Ulda Stabulnieka bēru izdevumiem piešķīrusi vien 236 latus, uz Stabulnieka piemiņas koncertu, kas 25. novembra vakarā notika Rīgas Kongresu namā, Millers nevis pa ierasto ieeju, bet gan no aizkulisēm skatītāju zālē ieveda Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu ar dzīvesbiedru Jāni.

Vērienīgajā koncertā, kurā izskanēja 30 Ulda Stabulnieka sarakstītas dziesmas piedalījās Margarita Vilcāne, Ojārs Grinbergs, Rita Trence, Imants Vanzovičs, Viktors Lapčenoks, Samanta Tīna, Igo, Juris Vizbulis, Dāvids Kalandija, Aija Andrejeva, Dons, Ginta Krievkalna, Ira Krauja, Laimis Rācenājs, Niks Matvejevs, Mārtiņš Brauns, Raimonds Ozols, Ieva Akuratere, Ingus Pētersons, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Jānis Skanis, Marija Bērziņa, Gundars Grasbergs, Valdis Zilveris, Juris Hiršs, grupas «Bites Blues Band», «Putnu Balle», «Remix», «MoNo», «PeR», «Mirage Jazz Orchestra», «Melo M», kā arī koris «Kamēr...» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā un koris «Omnes» diriģentes Aijas Kukules vadībā. Par koncerta muzikālo noformējumu rūpējās Kristaps Krievkalns un viņa mūziķu grupa.

Uz koncertu ieradās arī vairākas prominences. Viņu vidū – dzejniece Māra Zālīte ar dzīvesbiedru Jāni Ķuzuli. Savukārt Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, viņas vīru Jāni un apsardzi skatītāju zālē ieveda pats koncerta organizators Juris Millers pa «kreiso ieeju» jeb no skatuves aizkulisēm. Tiesa gan, Millers, piesakot koncerta programmu, uz skatuves bija nesaudzīgs pret valdības pārstāvjiem, kas mūžībā aizgājušā Ulda Stabulnieka ģimenei piešķīra vien 236 latus, lai arī kapa vieta vien izmaksājusi 800 latu. Koncerta laikā, kura tiešraidi varēja vērot Latvijas televīzijas skatītāji un klausīties Latvijas radio 2 klausītāji, mūžībā aizgājušā mūziķa talanta cienītāji varēja zvanīt uz maksas tālruni, lai ziedotu Stabulnieka kapa vietas un pieminekļa izveidei Meža kapos. Jau koncerta laikā vien tika saziedoti vairāk kā 8000 latu.

Pēc koncerta sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Juris Millers palepojās, ka Solvita Āboltiņa pēc koncerta telefona īsziņā viņam pateikusies par darbu.

Foto: Santa Sergejeva
Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu