Mākoņu atlants, Septiņi psihopāti, The Doors u.c. jaunumi kino (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē ne tikai kino gardēži varēs sev atrast kāroto kino - arī labas mūzikas un dejas mākslas cienītāji aicināti baudīt mākslu kinoteātros.

Mākoņu atlants/ Cloud Atlas (2012)

Žanrs - piedzīvojumu filma, drāma, fantastika

Filmas «Matrikss» veidotāji un filmas «Skrien, Lola, skrien» režisors piedāvā: Toms Henks, Halle Berija, Hjū Grants un citas zvaigznes Deivida Mičela fantastikas romāna «Mākoņu atlants» ekranizācijā.

«Mākoņu atlants» ir līdzīgs spoguļu labirintam: seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā... Jauns notārs 19. gadsimtā ceļo ar kuģi uz Sanfrancisko, un komponists, kas ir spiests tirgot savu dvēseli un ķermeni Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem. Žurnāliste no 1970. gadu Kalifornijas, kurai izdodas atklāt korporatīvu sazvērestību, un neliels mūsdienu izdevējs, kas ticis pie lielām naudas summām un tagad slēpjas no kreditoriem. Viesmīle - klons no ātrās ēdināšanas uzņēmuma futūristiskā Korejā un kazu gans civilizācijas norietā tālā nākotnē... Visi šie tik atšķirīgie cilvēki ir saistīti laikā un telpā ar neredzamu pavedienu.

Mākoņu atlants/ Cloud Atlas
Mākoņu atlants/ Cloud Atlas Foto: publicitātes

Režisori - Andy Wachowski, Lana Wachowski. Lomās: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Ben Whishaw, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Susan Sarandon, Keith David, Jim Broadbent, James D'Arcy, Doona Bae.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 23.11.

Filmas garums 2 h 44 min

Septiņi psihopāti/Seven Psychopaths (2012)

Žanrs - komēdija

Sena paruna vēsta – «ja ko vēlies, vēlies to uzmanīgi, jo tas var piepildīties». Scenārists Martis (viņu filmā tēlo Kolins Farels) ir sagatavojies atdot jebko par radošās darbības iedvesmu. Viņa lūgšanas tika uzklausītas ar uzviju: divi Marčio draugi - Hanss un Bils (Christopheri Walken un Sam Rockwell) zog mājdzīvniekus par izpirkumu. Tomēr šoreiz tie nozog ne to Shi-Tsu šķirnes sunīti – un tas pieder nevienam citam kā slavenam mafijas pārstāvim ar nestabilu psihi. Jocīga situācija? Tikai ne Martim!

Filmā piedalās arī Colin Farrell («In Bruges», «Total recal»), Sam Rockwell («Iron Man II», «The Green Mile»), Woody Harrelson («Natural Born Killers», «No country for Old Men»), Abbie Cornish («Limitless», Somersault»), Džeimsa Bonda meitene Olga Kurylenko («Quantum of Solace», «Hitman»).

Septiņi psihopāti/Seven Psychopaths
Septiņi psihopāti/Seven Psychopaths Foto: publicitātes

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 23.11.

Filmas garums 1 h 49 min

The Doors Live At The Bowl ’68/The Doors Live At The Bowl ’68 (2012)

Žanrs - koncerts

Koncerts «The Doors Live At The Bowl ’68» tiek uzskatīts par grupas labāko uzstāšanos, kas iemūžināta filmā. Tagad, kad koncerts rūpīgi atjaunots no kino negatīviem, iekļaujot arī tādus iepriekš zaudētus izpildījumus kā «Hello I Love You», «Texas Radio and the Big Beat» un «Spanish Caravan», fani pirmoreiz varēs vērot visu digitāli atjaunoto uzstāšanos kopumā ar 5.1 surround skaņu. Filma sākas ar īpaši tai filmētām intervijām, kurās grupa stāsta, ko tai nozīmējis uzstāties Hollywood Bowl arēnā un cik paliekoša izrādījusies šā koncerta nozīme. Intervijas ar vēl dzīvajiem grupas locekļiem un filmas režisoru par koncertu.

The Doors Live At The Bowl ’68
The Doors Live At The Bowl ’68 Foto: publicitātes

Kinoteātros no 23.11.

Filmas garums 1 h 32 min

Maskavas Lielā teātra balets: FARAONA MEITA/THE PHARAOH’S DAUGHTER (2012)

Žanrs - balets

Balets «Faraona meita» pirmizrādi piedzīvoja Pēterburgas Lielajā teātrī 1862. gadā Mariusa Petipā horeogrāfijā ar grandiozu iestudējumu, kam līdzīgs vēl nebija pieredzēts. Iemantojis milzīgu publikas atzinību, iestudējums atjaunots vairākkārt. 1864. gadā baletu no Pēterburgas pārcēla uz Maskavas Lielo teātri. Padomju laikā gan balets tika uzskatīts par ideoloģiski nenobriedušu un, no repertuāra svītrots, uz ilgu laiku tika aizmirsts. 2000. gadā Lielais teātris uzaicināja Pjēru Lakotu atdzīvināt Petipā vareno ēģiptiešu fresku, un aizmirstajam meistardarbam veiksmīgi tika iedvesta jauna dzīvība.

Maskavas Lielā teātra balets: FARAONA MEITATHE PHARAOH’S DAUGHTER
Maskavas Lielā teātra balets: FARAONA MEITATHE PHARAOH’S DAUGHTER Foto: publicitātes

Kinoteātros no 25.11.

Filmas garums 3 h 15 min

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu