«Ātruma ciltī» fiksīšu pavēlnieks - Toms Alsbergs! (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk katru otro trešdienas vakaru TV kanālā LTV7 varēs vērot sabiedrībā pazīstamus cilvēkus motoru sporta raidījumā «Ātruma cilts». Ar 21. novembra vakaru tiek uzsākta «Iedo' izbraukt» raidījumu sērijas sezona un pirmais dalībnieks, kurš devās uz trasi, lai pārbaudītu savas spējas bija neviens cits, kā Toms Alsbergs - «Mini Drome» sacīkšu čempions.

«Smaidīgs, neatlaidīgs un ātrs,» tā par sevi trīs vārdos teic fiksīšu (fiksētā pārnesuma velosipēds) pavēlnieks Toms Alsbergs, kurš reiz uzstādīja pasaules rekordu «Red Bull Mini Drome» sacīkstēs.

Foto: Artūrs Pavlovs

Toms dzīvesstila portālam «Sejas» stāsta, ka savu nodarbošanos profesionāli uzsācis neplānoti: «Principā tas sākās negaidīti. Ar draugiem pirms aptuveni trīs, četriem gadiem uzbūvējām pirmo fiksīti un tad sākām braukāt ballītēs, ikdienā pēc darba, kad nolikām mašīnas, un tā tas kaut kā pamazām sākās. Pēc kāda laika ar draugiem devāmies uz Tallinu, kur notika «Mini Drome» sacensības, iekrāvām mašīnā piecus velosipēdus un «tusiņa pēc» braucām. Tur gāja ļoti jautri un labi, sanāca tā, ka bijām līderi.»

Tomēr Tomam ar vienu izbraucienu bijis par maz, viņš smej:

«Man laikam bija āķis lūpā. Pārējie neturpināja, bet es ieliku autobusā velosipēdu un devos uz Varšavu, kur ieguvu uzvaru sacīkstēs.»

Popularitāti Alsbergs visvairāk izjūt citviet pasaulē: «Konkrētajās aprindās mani atpazīst, protams, bet citās valstīs esmu zināmāks, piemēram, Anglijā, kur man ir ļoti labi gājis.»

Raidījuma «Ātruma cilts» daļā «Iedo' izbraukt» Tomam bija iespēja doties uz rallija trasi un izbraukt ar ekstravaganto «KIA pro cee'd» automašīnu. Viņš uzskata, ka viņam veicies tīri labi: «Man gāja labi, bija slidena trase, lietus dēļ, bet viss bija kārtībā. Tas gan, protams, nav tas pats, kas braukt ar fiksīti.» Alsbergs atzīst, ka labprāt atgrieztos un izbrauktu vēlreiz.

Vaicāts, kāds ir viņa attiecību statuss, fiksīšu pavēlnieks smej, bet tomēr atzīst: «Brīvs esmu, brīvs.»

Toms Alsbergs - 26 gadi, brīvs, «Mini Drome» sacīkšu čempions un azartisks Latvijas biedrības «Tru Fix Kru» dalībnieks.

Jau 5. decembrī skaties TV kanālā LTV7 nākamo «Ātruma cilts» raidījumu un lasi par dalībnieku dzīvesstila portālā «Sejas».

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu