VEF piedzīvo otro zaudējumu Eiropas kausa izcīņā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā Rīgas VEF Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību trešās kārtas mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 84:91 (11:20, 23:28, 25:15, 25:28) zaudēja Krievijas komandai Ļubercu «Triumf».

Līdz ar to pirmo sacensību apli «VEF Rīga» noslēdza ar vienu uzvaru, bet «Triumf» kontā trīs panākumi trīs mačos.

«VEF Rīga» komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dairis Bertāns, pie 14 punktiem tika amerikānis Ērls Roulends, bet pa desmit punktiem guva Kaspars Bērziņš un lietuvietis Antans Kavaļausks. «Triumf» labā tikmēr 32 punktus guvis amerikānis Tiveins Makī, kura kontā arī desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Maču «VEF Rīga» sāka veiksmīgi, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 5:2, tomēr pēc tam trīs minūtes pēc kārtas mājinieki punktus neguva, nokļūstot zaudētājos ar 5:10. Divas ar pusi minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām «Triumf» komandas pārsvars pirmo reizi pārsniedza desmit punktu atzīmi (18:7), bet līdz ceturtdaļas beigām «VEF Rīga» prata atspēlēt vien divus punktus - 11:20.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet pēc trim nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 29:18. Vēl divas minūtes vēlāk «Triumf» pārsvars sasniedza 15 punktus (35:20), bet trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts bija 38:27 Krievijas kluba labā. Atlikušajā laikā Gatis Jahovičs un Kavaļausks pretinieku pārsvaru samazināja zem desmit punktu atzīmes, tomēr kļūdas saspēlē neļāva mājiniekiem cerēt uz strauju atspēlēšanos. Tā vietā pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 48:34 «Triumf» vienības labā. Jāizceļ, ka puslaika pēdējā sekundē ļoti sarežģītu tālmetienu laukuma saimnieku grozā raidīja Sergejs Karasjovs.

Trešās ceturtdaļas sākumā «VEF Rīga» neizdevās mainīt cīņas gaitu, bet «Triumf» pārsvars pēc trim nospēlētām minūtēm bija 16 punktu izteiksmē (54:38). Veiksmīgāk mājinieki sāka darboties ceturtdaļas beigu daļā, kad pēdējās četras minūtes uzvarēja ar rezultātu 13:3. Pēdējās desmit spēles minūtes Rīgas klubs uzsāka ar vairs tikai četru punktu deficītu (59:63), bet vēlāk pieci pēc kārtas gūtie punkti jau izvirzīja «VEF Rīga» vadībā ar 64:63.

Turpinājumā cīņa ritēja līdzvērtīgi, bet piecas minūtes pirms tās beigām vadībā ar 72:69 atradās viesi. Nākamās pusotras minūtes laikā «Triumf» pārsvars pieauga līdz deviņiem punktiem (80:71), savukārt minūti pirms mača noslēguma «VEF Rīga» zaudēja ar 81:88. Atlikušajā laikā mājiniekiem bija iespējas atspēlēties, tomēr individuālajās darbībās pieļautās kļūdas to liedza paveikt.

Pirms tam Eiropas kausa pirmajā mačā rīdzinieki izbraukumā Kvakenbrikas pilsētā Vācijā ar rezultātu 82:72 pieveica «Artland Dragons» vienību, ko tobrīd pārstāvēja latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. Savukārt otrajā mačā pirms nedēļas «VEF Rīga» ar 80:89 savā laukumā piekāpās Lemānas «Sarthe Basket» komandai no Francijas.

Iepriekš turnīrā «Triumf» basketbolisti izcīnīja divas uzvaras smagā cīņā. Viņi izbraukumā pārsteidza «Sarthe Basket», uzvarot ar 76:71, bet pēc tam savā laukumā pagarinājumā ar 84:79 uzvarēja «Artland Dragons». Teicamu sniegumu spēlē pret «Artland Dragons» nodemonstrēja Makī (22 punkti, desmit atlēkušās bumbas, lietderības koeficients +35), izpelnoties Eiropas kausa nedēļas vērtīgākā spēlētāja titulu.

Šī «VEF Rīga» un «Triumf» komandām bija jau otrā savstarpējā spēle šosezon. Pirmais mačs oktobra sākumā Rīgā risinājās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ietvaros, un tajā mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 101:78.

Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «TOP 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu