«Krēslas» vampīri plosās Ziemeļamerikā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 16.novembrī, vienlaikus ar pasaules pirmizrādi uz Latvijas ekrāniem iznāca «Krēslas» sāgas pēdējā filma «Rītausma. 2. daļa» («Breaking Dawn Part 2»). «Krēslas» pirmā filma iznāca 2008.gada nogalē un kļuva par kases grāvēju, kā arī padarīja galveno lomu atveidotājus Kristenu Stjuarti (Kristen Stewart), Robertu Patinsonu (Robert Pattinson) un Teiloru Lotneru (Taylor Lautner) par pasaules mēroga zvaigznēm. Lai arī «Rītausma. 2. daļa» Ziemeļamerikas kinoteātros aizvadījusi iespaidīgu nedēļas nogali, tā nav spējusi uzstādīt savas franšīzes ieņēmumu rekordu. Arī citām filmām izcils sniegums.

Filma iekasējusi 141,3 miljonus pirmajās trīs dienās, kas starp «Krēslas» sāgas filmām ir otrs labākais rezultāts un astotais labākais, vērtējot visu kino biznesu. Jāizceļ, ka pasaulē kopumā iekasēti jau aptuveni 340 miljoni, tādējādi nebūt ne mazais filmas budžets jau ir atpelnīts ar uzviju. Tuvāko pāris nedēļu laikā tā, visticamāk, kļūs jau par devīto filmu šogad, kurai globālā mērogā izdodas iekasēt vismaz 600 miljonus.

Filmas «Rītausma. 2.daļa» darbība risinās uzreiz pēc iepriekšējās daļas notikumiem - Edvarda un Bellas kāzām un viņu meitiņas Renesmī piedzimšanas. Drīz vien atklājas, ka Renesmī piemīt īpašas spējas, un sākas notikumi, kas nostāda Kalenu ģimeni un viņu sabiedrotos pret Voltūru vampīru klanu... Spriedzes un romantikas pilnā filma, kuras režisors ir «Oskara» balvas ieguvējs Bils Kondons, noslēdz stāstu par neiespējamo mīlestību, ko visa pasaule iepazinusi Stefānijas Meijeres grāmatās un to ekranizācijās.

Filmu izrāda Rīgas lielākajos kinoteātros - «Kino Citadele», «Cinamon» un «Multikino», kā arī Liepājā, Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī.

Uz otro vietu noslīdējis vēl viens rudens sezonas grāvējs, proti, jaunākā Bonda filma «Operācija «Skyfall»» («Skyfall»). Ieņēmumu kritums bijis nedaudz lielāks par 50%, kas ļāvis iekasēt 41,5 miljonus. Kopumā pirmajās desmit dienās ieņēmumi jau pārsnieguši 160 miljonus, un jau šonedēļ tā kļūs par visu laiku ienesīgāko Bonda filmu Ziemeļamerikā. Globālā mērogā tas jau ir sasniegts, jo filmas šobrīd iekasētie 670 miljoni ir absolūts franšīzes rekords. Un kase turpina pieaugt.

Trešo vietu ieņem otrs šīs nedēļas jaunums, vēsturiskā drāma «Lincoln». Neskatoties uz samērā pieticīgo izrādīšanas apmēru, filma iekasējusi 21 miljonu, kas ievērojami pārspēj prognozēto.

Ceturtajā vietā atrodas animācijas filma «Ralfs Postītājs» («Wreck-It Ralph») ar 18,3 miljoniem, bet pirmo piecnieku noslēdz Roberta Zemekisa režisētā drāma «Flight» ar Denzelu Vašingtonu (Denzel Washington) galvenajā lomā, kura iekasējusi 8,6 miljonus. Jāizceļ, ka kopsummā šī bijusi visu laiku sestā ienesīgākā nedēļas nogale Ziemeļamerikas kinoteātros.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu