Rihanna «Unapologetic» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savos 24 gados šī Barbadosā dzimusī dziedātāja ir, iespējams, lielākais darbaholiķis popmūzikā, vienlaikus paspējot arī labi atpūsties un paskandalēties. Šodien (19.11.) izdotais «Unapologetic» ir jau septītais Rianas (Rihanna) studijas albums, kas seko tieši pirms gada (18.11.) izdotajam iepriekšējam albumam «Talk That Talk» (skat. albumu recenzijas resursos).

Rihanna «Unapologetic»

(Def Jam)

7/12

Atgādināšu, ka septembrī ziņas par Rianas jauno albumu nejauši (vai jauši) nopludināja Rianas ierakstu studijas «Def Jam» Francijas pārstāvniecība. Drīzumā sekoja arī pirmā oficiālā singla «Diamonds» izdošana, kuru sacerējusi savulaik atslodzes mūzikas projekta «Zero 7» balss - austrāliešu dziedātāja Sia (Sia Kate Isobelle Furler) un producents, komponists Bendžamins Levins (Benjamin Levin). Šī dziesma, kas iezīmē nelielas izmaiņas Rianas muzikālajā virzienā, sniedzot norādes uz Lanas del Rejas panākumu formulu, ir, manuprāt, spēcīgākais albuma skaņdarbs. Ne velti tas jau uzšāvies visos iespējamos topos. Arī video ir brīnišķīgs.

"Unapologetic"
"Unapologetic" Foto: Publicitātes foto

Tomēr kopumā jaunais albums ir viseklektiskākais Rianas diskogrāfijā. Klausītājs tiek ierauts dažādu muzikālu žanru virpulī - mētāts no viena bīta uz otru. Ja albumā tradicionāli atrodami Rianai raksturīgi regeja un hiphopa elementi, tad

nepatīkami pārsteidz skriešana pakaļ «aktualitātēm» (dabstepam), kas savā būtībā ir jau novecojis triks.

Spilgts piemērs ir skaņdarbs «Jump». Arī Dāvida Getas (David Guetta) producētais «Right Now» ir tipisks šāviens top40 virzienā. Tas nenozīmē, ka dziesmas ir sliktas. Vienkārši žēl, ka jāsper šādi «obligātie soļi», lai garantētu vietu šā brīža popmūzikas «elitē».

Pie albuma viesmāksliniekiem noteikti jāmin reperi Eminems («Numb») un «Future», jaunais, Luizianā dzimušais R&B dziedātājs Mikijs Eko (Mikky Ekko) un, protams, Kriss Brauns (Chris Brown), kas trīs gadus pēc skandalozās šķiršanās no Rianas, dzirdams dziesmā «Nobodies Business» («Nav neviena darīšana»). Dziesma dīvainā kārtā aranžējumā un skanējumā ļoti atgādina kaut ko no 1990.gadu vidus R&B mūzikas, savā ziņā tā varētu būt atsauce uz 90.gadu skandalozā pārīša - Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) un Bobija Brauna attiecībām. Arī viņi ierakstīja savulaik duetu «Something In Common» īsteni vecmodīgā «Color Me Badd» (vai kāds atceras šo puišu grupu?) vai Maikla Džeksona manierē.

Bobby Brown - Something In Common ft. Whitney Houston

Pēc biznesa žurnāla «Forbes» datiem, Riana 2012.gadā ir ceturtā ietekmīgākā slavenība, viņa ne tikai nopelnījusi 50+ miljonus dolāru, bet ir viena no ietekmīgākajām personām tīmeklī un sociālajos tīklos.

Forbes: ietekmīgākās slavenības

Ar šo plati savu bagātību šī jaunā dāma tikai turpinās vairot. Lai izdodas!

Izdošanas datums - 19.11.2012.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu