Šovu «Dziedošās ģimenes» pamet Raģeļu-Zepu ģimene (70)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

18. novembra vakarā TV šova «Dziedošās ģimenes» dalībnieki valsts svētkus atzīmēja, dziedot latviešu tautasdziesmas, un priecēja skatītājus ar patriotiskiem priekšnesumiem. Šovu pameta Raģeļu-Zepu ģimene no Varakļāniem. Žūrijai - Gundegai Skudriņai un Katrīnei Pasternakai - pievienojās un sniedza vērtējumus arī kora «Maska» vadītājs Jānis Ozols, kurš ieradās šovā Mārtiņa Brauna (iepriekšējais šova 4. sezonas žūrijas pārstāvis) vietā. Tāpat muzikālo priekšnesumu sniedza grupa «Auļi» un Rudeviču-Gasparoviču ģimene no Rīgas.

Pagājušajā šova «Dziedošās ģimenes» raidījumā, kurš norisinājās 11. novembrī, pie dalībniekiem atgriezās iepriekš izbalsotā Pavlovsku ģimene no Rēzeknes, kura saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu - 31 punktu.

Raidījuma sākumā tika pasniegta svētku torte Latvijas karoga krāsās par godu valsts 94. gadadienai, un pirmā ģimene, kura devās uz skatuves, bija Tihovski no Ludzas. Tihovski dziedāja latgaļu tautasdziesmu un sniedza priekšnesumu, kurā piedalījās arī Ciblas novada folkloras kopa «Ilža». Žūrija latvisko Tihovsku ģimenes sniegumu novērtēja ar 31 punktu.

Otrā uzstājās Baumaņu ģimene no Aizkraukles ar «Vēja māti». Baumaņi saņēma 32 punktus.

Pēc Baumaņiem skatītājus priecēja Zepu-Raģeļu ģimene no Varakļāniem, kura izpildīja dažādu dziesmu apvienojumu vienā. Zepu-Raģeļu puiši atklāja, ka ieradušies ar motocikliem, un jokoja, ka šova vadība neesot atļāvusi ar tiem braukt uz skatuves. Žūrija ģimeni no Varakļāniem novērtēja, piešķirot 27 punktus.

Laicāni no Balviem uzstājās ar dziesmu un deju «Ai, zaļā birztaliņa» un saņēma tikpat punktu, cik Zepu-Raģeļu ģimene, - 27.

Nākamo priekšnesumu sniedza Pavlovskas no Rēzeknes - tautasdziesmu «Rudzu molu as nūgoju». Pavlovskas apvienoja divas latgaļu dziesmas un saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu - 33 punktus.

Pēc Pavlovsku priekšnesuma uz skatuves ieradās māsas Vīgupas no Bauskas - Kitija Vīgupa un Aija Dūmiņa, kuras bija tērpušās skaistās Latvijas karoga krāsu kleitās. Māsas pirms ierašanās uz skatuves atklāja aizkustinošu stāstu par savu vectēvu, to stāstot, māsu acīs bija manāmas asaras. Vīgupas izpildīja tautasdziesmu «Saulīt vēlu vakarā», un žūrija viņu sniegumu novērtēja ar 32 punktiem.

Tuvojoties raidījuma noslēgumam, koris «Maska» Jāņa Ozola vadībā nodziedāja dziesmu par Latviju, pēc tam Rudeviču-Gasparoviču ģimene no Rīgas - dziesmu «Daugaviņa». Grupa «Auļi» uzstājās ar dziesmu «Dieva dēli», savukārt koncerts noslēdzās ar tautasdziesmu «Tumša nakte, zaļa zāle» visu ģimeņu kopkorī.

Šovu pameta Raģeļu-Zepu ģimene no Varakļāniem, kuri atvadu runā teica: «Mēs centāmies un saņēmāmies!»

Skatieties nākamo raidījumu jau 25. novembrī, kurā ģimenes izpildīs divas dziesmas - vienu jau iepriekš dziedātu un otru no Gunāra Freidenfelda repertuāra.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu