Lindsija Loena jaunā «R.E.M.» klipā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Lai arī viena no visu laiku izcilākajām amerikāņu rokgrupām «R.E.M.» pagājušogad paziņojusi, ka beidz pastāvēt, grupas fani šonedēļ saņem vēl vienu atvadu dāvanu - dziesmas «Blue» videoklipu.

Klips video vietnē «Youtube» publicēts 15.novembrī. To režisējis aktieris Džeimss Franko (James Franco), kas 2011.gadā vadīja «Oskara» balvu pasniegšanas ceremoniju, bet viena no redzamākajām klipa sejām ir skandalozā Holivudas aktrise Lindsija Loena (Lindsay Lohan)

Kā ziņo mediji, Džeimss Franko bija vienojies ar grupu par divu videoklipu filmēšanu no «R.E.M.» pēdējā studijas albuma «Collapse Into Now», taču dziesmas «That Something Is You» video tā arī nav ieraudzījis dienas gaismu. Tikai šonedēļ, 18 mēnešus pēc paziņojuma par grupas izjukšanu, pie skatītājiem nonācis dziesmas «Blue» klips.

2011.gadā grupa uzaicināja vairākus kino cilvēkus iesaistīties «Collapse Into Now» dziesmu klipu veidošanā.

«Es uzrunāju cilvēkus ar kuriem vienmēr esmu gribējis sadarboties, un ļāvu viņiem pilnīgu radošu brīvību,» 2011. gadā savu ieceri skaidroja «R.E.M.» līderis Maikls Staips (Michael Stipe). «Daudzos gadījumos biju ļoti pārsteigts, dažos - saņēmu to, ko biju cerējis.»

Atgādinām, ka 2011. gada septembrī «R.E.M.» paziņoja, ka beidz darbību. Grupa, kas dibināta 1980. gadā Atēnās (Džordžijas štats, ASV), savā paziņojumā vēstīja, ka «ir sajūta, ka «R.E.M.» ir sasniegusi savu dabisko galu».

Kopš izjukšanas, ģitārists Pīters Baks (Peter Buck) ir ierakstījis vienu solo dziesmu «10 Million BC», kas jūnijā nonāca tīmeklī. Staips un basģitārists Maiks Milss (Mike Mills) jaunu mūziku nav izdevuši.

«R.E.M.», kas izlaida savu debijas singlu 1982. gadā, lielo pasaules slavu ieguva tikai 1991.gadā ar albumu «Out of Time», kurā bija tādas populāras dziesmas kā «Losing My Religion» un «Shiny Happy People».

Atgādinām, ka grupa viesojusies arī Rīgā - 2005. un 2008. gadā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu