Par nepatiesu apsūdzību pedofilijā BBC samaksā 185 000 mārciņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu raidsabiedrība BBC piekritusi izmaksāt 185 000 mārciņu (161 690 latu) lielu kompensāciju politiķim Elisteram Makelpainam, kurš raidsabiedrības sižetā tika kļūdaini apsūdzēts pedofilijā.

Politiķim, kurš savulaik bija Konservatīvās partijas finanšu pārzinātājs, tiks izmaksāta 185 000 mārciņu liela kompensācija un atlīdzināti radītie izdevumi.

Tāpat Makelpains saņems BBC atvainošanos.

BBC jau iepriekš atvainojusies politiķim par kļūdaino sižetu raidījumā «Newsnight». Lai gan Makelpaina vārds šajā radījumā neizskanēja, politiķis ātri vien tika identificēts sociālajos tīklos.

Kļūdainā sižeta dēļ no amata pēcāk atkāpās BBC ģenerāldirektors Džordžs Entvisls.

Jau vēstīts, ka BBC satricinājušas apsūdzības, ka raidorganizācijas ilggadējā šovu zvaigzne Džimijs Sevils, kurš nomira 2011.gadā, 40 gadu laikā - arī tad, kad viņš strādāja BBC, - varētu būt seksuāli izmantojis vairākus simtus bērnu.

Otrdien policija paziņoja, ka apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā izvirzītas arī bijušajam BBC raidījumu vadītājam Maiklam Sauteram, kura gadījums gan nav saistīts ar izmeklēšanu Sevila lietā.

Sevila lietas dēļ no amata pienākumu veikšanas uz laiku atstādināta BBC ziņu dienesta direktore Helēna Boudena un viņas vietnieks Stīvens Mičels. Viņi lūgti atkāpties no pienākumu veikšanas, līdz nebūs pabeigta izmeklēšana lietā par to, kāpēc raidsabiedrība atteikusies no programmas «Newsnight» sižeta par apsūdzībām, ka Sevils vainojams dzimumnoziegumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu