Sadursmēs ar armiju Kongo DR krituši 113 kaujinieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) austrumos ceturtdien notika sadursmes starp armiju un kaujinieku grupējumu M23, un tajās krituši 113 kaujinieki un daži karavīri, paziņoja Ziemeļkivu provinces gubernators Žiljēns Paluku.

Sadursmes pie Ziemeļkivu provinces galvaspilsētas Gomas notika dienu pēc ANO paziņojuma, ka bruņoti grupējumi šajā rajonā no aprīļa līdz septembrim noslepkavojuši vairāk nekā 200 cilvēku, tai skaitā daudzus bērnus.

Grupējumu M23, kura bruņotais spārns nosaukts par Kongo Revolucionāro armiju, ir izveidojuši tutsi kaujinieki. Saskaņā ar 2009.gada noslēgtu miera vienošanos tutsi kaujinieki tika iekļauti Kongo DR armijā, bet M23 apgalvo, ka šīs vienošanās nosacījumi nav pilnībā īstenoti.

ANO apsūdz Ruandu un Ugandu šā grupējuma atbalstīšanā, bet abas valstis to noliedz.

Cilvēktiesību organizācijas apsūdz M23 cilvēktiesību pārkāpumos un jauna vardarbības cikla sākšanā.

ANO un ASV pirms dažām dienām noteica sankcijas pret M23 līderi Sultani Makengu. Bijušais Kongo DR armijas pulkvedis Makenga tiek apsūdzēts slepkavību, seksuālu uzbrukumu, cilvēku nolaupīšanu un bērnu rekrutēšanas par karavīriem organizēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu