Prezentē grāmatu par skandalozo Andri Grūtupu (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šodien plkst.14 «Jāņa Rozes grāmatnīcā» Krišjāņa Barona ielā 5 notika atvēršanas svētki filozofijas zinātņu doktora Andra Vilka sarakstītajai grāmatai «Grūtupa fenomens», kas vēsta par vienu no pazīstamākajiem Latvijas advokātiem Andri Grūtupu, novēroja TVNET. Grāmatnīcā pulcējās vien daži interesenti, lai saņemtu svaigu izdevuma eksemplāru ar autora parakstu.

Grāmata «Grūtupa fenomens» veltīta personībai, kurā, izsakoties paša Grūtupa vārdiem, ir apvienotas divas pretējības - absolūts ideālists un absolūts praktiķis, proti, Grūtups vienmēr ir konsekventi aizstāvējis latviskas Latvijas ideju, taču vienlaikus viņš ir izcīnījis spožas uzvaras sabiedrības sašutumu izraisījušās tiesu prāvās, atzīmē grāmatas autors. Dažādi tiek vērtētas arī Grūtupa intervijas un dokumentālā proza.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Grāmata sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā galvenokārt tiek radīts Grūtupa sociālpsiholoģiskais portrets, aprakstīta viņa meistarīgi īstenotā uzdrošināšanās juridiskajā jomā un rakstniecībā, kā arī raksturoti grāmatas galvenā varoņa sociāli politiskie uzskati, viņa sabiedriskās domas veidotāja talants. Grāmatas otro daļu veido nozīmīgākās un nereti arī skandalozākās Grūtupa intervijas, juridisko un dokumentālās prozas grāmatu fragmenti.

Izdevuma autors 35 pētnieciskā darba gados risinājis filozofijas, loģikas, reliģijas un socioloģijas problēmas. Vilks ir vairāk nekā desmit zinātnisku un mācību grāmatu autors. Viņš augstu vērtē Latvijas zinātnieku ieguldījumu sociālo un humanitāro zinātņu attīstībā, tostarp filozofijas, loģikas un socioloģijas sintēzes problēmu risinājumos.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu