BBC zvaigznes Džimija Sevila lietā veikts jauns arests

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu raidsabiedrības BBC bijušās zvaigznes Džimija Sevila lietā par nepilngadīgo seksuālo izmantošanu ceturtdien veikts vēl viens arests, tikmēr iespējamo upuru skaits pieaudzis līdz 450 cilvēkiem.

Aizdomās par seksuāliem noziegumiem ceturtdien aizturēts kāds vīrietis vecumā ap 60 gadiem, un viņš tiek nopratināts. Taču policija informē, ka šim cilvēkam izvirzītās apsūdzības, iespējams, nav tieši saistītas ar Sevilu.

Londonas Metropoles policija šobrīd vada nacionāla mēroga izmeklēšanu, izskatot aizdomas par simtiem bērnu seksuālu izmantošanu, ko, iespējams, pastrādājis Sevils.

450 iespējamie upuri

Vēl pagājušajā mēnesī policija vēstīja, ka šajā lietā iespējamo upuru skaits ir 300, bet šomēnes tas jau sasniedzis 450.

Vairumā gadījumu aizdomas krīt uz Sevilu, kurš pērn 84 gadu vecumā mira.

Izmeklēšana šajā lietā iedalīta trīs posmos - apsūdzības pret Sevilu, apsūdzības, kas saistītas ar Sevilu un citām personām, kā arī apsūdzības pret citām personām.

Vairums apsūdzību, kas izvirzītas pret «citām» personām, saistītas ar izklaides industrijā strādājošajiem cilvēkiem.

BBC satricinājušas apsūdzības, ka raidorganizācijas ilggadējā šovu zvaigzne Sevils, kurš nomira 2011.gadā, 40 gadu laikā - arī tad, kad viņš strādāja BBC, - varētu būt seksuāli izmantojis vairākus simtus bērnu.

Izmantošanā apsūdzēts vēl viens BBC raidījumu vadītājs

Otrdien policija paziņoja, ka apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā izvirzītas arī bijušajam BBC raidījumu vadītājam Maiklam Sauteram, kura gadījums gan nav saistīts ar izmeklēšanu Sevila lietā.

Sevila lietas dēļ no amata pienākumu veikšanas uz laiku atstādināta BBC ziņu dienesta direktore Helēna Boudena un viņas vietnieks Stīvens Mičels. Viņi lūgti atkāpties no pienākumu veikšanas, līdz nebūs pabeigta izmeklēšana lietā par to, kāpēc raidsabiedrība atteikusies no programmas «Newsnight» sižeta par apsūdzībām, ka Sevils vainojams dzimumnoziegumos.

Turklāt ar Sevila lietu BBC nedienas vēl nav beigušās. Pagājušo piektdien BBC bija spiesta atzīt, ka pārraidē «Newsnight» iepriekšējā nedēļā izskanējušie apgalvojumi, ka kāds augsta ranga politiķis ir iesaistīts bērnu izmantošanas skandālā, bijuši aplami.

Sestdien vakarā par atkāpšanos no BBC ģenerāldirektora amata paziņoja Džordžs Entvistls, apliecinot, ka uzņemas atbildību par «Newsnight» sižetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu