Stacijas laukumā atklāj Saules pulksteni (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra «Origo» šodien plkst.11 atklāts interaktīvs un izglītojošs vides dizaina objekts - Saules pulkstenis jeb «Origo Universe». Tas veidots kā horizontāls dizaina objekts, kas izvietots riņķveida laukumā, kura diametrs ir deviņi metri, bet pats saules pulkstenis pēc konstrukcijas ir pusmēness veida elipse ar septiņu metru diametru.

Iespaidīgajā deviņus metrus platajā dizaina objektā izmantoti vairāk nekā 200 solārā LED stikla gaismas ķermeņi, kas, uzkrājot saules enerģiju dienā, atdod gaismu tumšajā diennakts laikā. Vietzīmju medaljoni izstrādāti no misiņa un nerūsējošā tērauda.

Dizaina objektu veido nulles punkts, no kura tiek mērīti attālumi uz 11 kultūrvēsturiskām vietām - viduslaiku pilīm Latvijā. Norādes uz Latvijas pilīm papildina zodiaka zīmes un kompass - kultūras objekti valstīs -, ar kura palīdzību var iepazīt desmit valstu galvaspilsētu kultūras objektus.

«Origo Universe» idejas un dizaina autors ir Stacijas laukuma lietošanas koncepcijas autors dizaineris Valdis Majevskis, kas projektu izstrādājis sadarbībā ar Dr.sc.comp.Mārtiņu Gillu.

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" tiek atklāts interaktīvs un izglītojošs vides dizaina objekts - Saules pulkstenis "Origo Universi"
Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" tiek atklāts interaktīvs un izglītojošs vides dizaina objekts - Saules pulkstenis "Origo Universi" Foto: LETA
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu