Bojāgājušais pilots strādājis «Estonian Air» vadošā amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pilota eksāmena laikā Bukultos otrdien avarējušā četrvietīgā lidaparāta eksaminators bija ļoti pieredzējis pilots no Igaunijas, kas agrāk bijis Igaunijas nacionālās lidsabiedrības «Estonian Air» aviācijas direktors un izlēmis, kādus pilotus pieņemt darbā kompānijā, trešdien teica bijušais Igaunijas gaisa satiksmes negadījumu izmeklētājs Tenu Aders.

Darbu aviācijas nozarē sāka jau padomju laikos

Viņš pastāstīja, ka 1964.gadā dzimušais Maido Vēbels «darbu aviācijas nozarē sāka jau padomju laikos un nebija iemesla apšaubīt viņa zināšanas par aviāciju. Viņš bija arī mans instruktors.» Tomēr viņš atzina, ka ir grūti minēt iemeslus, kādēļ notika avārija Bukultos.

Vēbels strādāja «Estonian Air» vadošā amatā, bet šogad pēc abpusējas vienošanās ar darba devēju no darba aizgāja.

Līdzjūtību bojāgājušā pilota tuviniekiem trešdien izteica arī «Estonian Air», paužot uzņēmuma vadības un darbinieku skumjas par bijušā kolēģa, aviācijas kapteiņa Vēbela bojāeju.

«Maido bija ļoti labs kolēģis un lielisks cilvēks. Aviācijā viņš strādāja kopš 1985.gada,

bet «Estonian Air» – no 1996.gada līdz 2012.gada vasarai,» teikts lidsabiedrības paziņojumā.

Igaunija gatava palīdzēt Latvijas kolēģiem

Savukārt Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas krīzes situāciju vadības nodaļas galvenais speciālists Jenss Haugs pieļāva, ka Latvijas gaisa satiksmes negadījumu izmeklētājiem būs nepieciešama informācija no Igaunijas, paužot gatavību to sniegt kolēģiem Latvijā.

Jau vēstīts, ka Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs trešdienas rītā Latvijas Radio pieļāva, ka otrdien pilota eksāmena laikā avarējušais četrvietīgais lidaparāts, iespējams, bija veicis vingrinājumu, ka lidmašīnai pārstāj darboties viens dzinējs.

Jau ziņots, ka Garkalnes novada Bukultos otrdien pēcpusdienā nogāzās neliela četrvietīga lidmašīna un gāja bojā divi cilvēki.

Civilās aviācijas aģentūras direktors Gorodcovs pastāstīja, ka traģiskais negadījums noticis eksāmena laikā, kad topošais pilots veicis otro lidojumu. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, eksaminators ir bijis ļoti pieredzējis pilots no Igaunijas, bet students – 1982.gadā dzimis Krievijas pilsonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu