Garbage «Not Your Kind of People» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad aprit 21 gads kopš revolucionārā «Nirvana» albuma «Nevermind» izdošanas. Viens no atslēgas cilvēkiem šīs revolūcijas radīšanā bija ieraksta producents Bučs Vigs (Butch Vig). Viņš pēc milzīgajiem «Nevermind» panākumiem, nespēdams atkauties no mūzikas industrijas bosu piedāvājumiem ierakstīt arvien jaunas «nirvanas», nolēma radīt pats savu leģendu - «Garbage». Grupa, kas pēc septiņu gadu ilga pārtraukuma pie klausītājiem atgriežas ar jaunu albumu, šovakar, 14.novembrī, koncertzālē «Palladium» sniegs savu pirmo un pagaidām vienīgo koncertu Baltijā.

Garbage «Not Your Kind of People»

(Stunvolume)

8/12

Atminēsimies 1990.gadus - «Garbage» par īsti alternatīvu mūziku tolaik nesaucām, likās, ka viņi prasmīgi izmanto «alternatīvo estētiku», bet savā dziļākajā būtībā ir mākslīgi radīts studijas produkts. Kolorītā rudmate Šērlija Mensone (Shirley Manson) ar jau mūzikā pieredzējušiem kungiem otrajā plānā bija regulāri MTV ētera viesi. Arī komerciāli grupa sasniedza labus rezultātus - 17 miljonus pārdotu abumu. Galu galā cik «alternatīvs solis» ir tituldziesmas ieskaņošana Džeimsa Bonda filmai? Protams, 2012.gadā «Garbage» skanējums un arī fakts, ka grupa beidzot kļuvusi neatkarīga no lielajām izdevniecībām (albumu izdod pašu dibinātā kompānija «Stunvolume»), ir gana alternatīvs. Šodien šā termina definīcija ir izplūdusi līdz absurdam. Ko lai saka, ja pirms nedēļas par MTV EMA labāko alternatīvās mūzikas mākslinieku kronēta popdīva Lana del Reja...

garbage.com

Laiki mainās, mainās tikumi. Ar mūzikas ierakstiem nopelnīt kļūst teju neiespējami, arī tādai grupai kā «Garbage» (pirmajās nedēļās albums pārdots pārdesmit tūkstošos eksemplāru). Tāpēc nav brīnums, ka grupa nolēmusi atgriezties pie koncertēšanas un novembrī sniegusi veselus sešus koncertus plašajā Krievijā. Iegansts, protams, ir jauns albums «Not Your Kind of People», kuru grupa dēvē par savu labāko.

Garbage "Not Your Kind of People"
Garbage "Not Your Kind of People" Foto: Publicitātes foto

«Not Your Kind of People» tiešām piedāvā visu raksturīgo, ko grupa kopš izveidošanās 1994.gadā radījusi, savā ziņā sakausējot elementus no «Garbage» (1995) un «Version 2.0» (1998) albumu estētikas. Šeit ir postgrandža smagnējās ģitārās («Man on a Wire»), šūgeiza elementi (ievadošajā «Control» un «Felt»), bondiskas balādes (tituldziesma) un dejiski radiodraudzīgi poproka hiti ar spēcīgu bungmašīnu bītu («I Hate Love», «Automatic Systematic Habit»). Arī saturiski dziesmas ir gana spēcīgas, atlasītas labākās no aptuveni 25 idejām.

«Garbage» joprojām ir svarīgi sniegt klausītājiem aizraujošu klātbūtnes sajūtu savos koncertos. Vokālistes Šērlijas Mensones balss skan tikpat labi kā kādreiz. Bučs Vigs ir lielisks bundzinieks, un apvienojumā ar ģitārspēli, ko sniedz Stīvs Markers un Djūks Eriksons, koncerta apmeklētāji Rīgā šovakar varēs baudīt īpašo «Garbage» skanējumu.

Izdošanas datums - 14.05.2012.

«Garbage»
«Garbage» Foto: Publicitātes foto
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu