Bērnu izmantošanā apsūdz vēl vienu BBC raidījuma vadītāju (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu raidorganizācijas BBC bijušajam raidījumu vadītājam Maiklam Sauteram izvirzītas apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā, otrdien paziņojusi policija, piebilstot, ka šis gadījums nav saistīts ar izmeklēšanu skandalozajā Džimija Sevila lietā.

Bijušais BBC radiostacijas «Radio Norfolk» raidījumu vadītājs Sauters apsūdzēts 18 seksuālas izmantošanas gadījumos, kuros cietuši zēni, vienā gadījumā, kur par upuri kļuvis pieaudzis vīrietis, un vienā gadījumā, kad seksuāli izmantota sieviete.

Šos noziegumus Sauters pastrādājis laika posmā no 1979.gada līdz 1999.gadam, informēja Norfolkas policija.

Policijas preses pārstāve aģentūrai AFP apgalvoja, ka šīs apsūdzības nav saistītas ar BBC raidījumu vadītāja Sevila lietu.

Jau vēstīts, ka BBC satricinājušas apsūdzības, ka raidorganizācijas ilggadīgā šovu zvaigzne Sevils 40 gadu laikā - arī tad, kad viņš strādāja BBC, - varētu būt seksuāli izmantojis līdz pat 300 bērnu.

Gaidāms, ka 59 gadus vecais Sauters, kurš pašreiz vada mediju konsultāciju firmu, tiesas priekšā stāsies 30.novembrī.

Viņš nācis klajā ar paziņojumu, kurā dedzīgi noliedz visas viņam izvirzītās apsūdzības.

Sauters norādīja, ka šī ir jau trešā reize, kad Norfolkas policija izmeklē šos it kā notikušos pārkāpumus, un abos iepriekšējos gadījumos prokuratūra ieteikusi apsūdzības neizvirzīt.

Sauters arī atklāja, ka pašreizējā izmeklēšana, kas vērsta pret viņu, sākta pirms diviem gadiem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu