BK «Ventspils» izcīna otro uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, Latvijas basketbola komanda «Ventspils» otrajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien ar rezultātu 89:74 (26:16, 19:18, 15:23, 29:17) izbraukumā pieveica Somijas komandu Tamperes «Pyrinto».

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Meiers, bet 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Folerins Kempbels.

Tikmēr «Pyrinto» vienībā 31 punktu guva Kenets Lavs.

Jau no pirmajām minūtēm šajā mačā iniciatīva piederēja viesiem, un ceturtdaļas izskaņā pēc Mārtiņa Laksas tālmetiena «Ventspils» arī pirmoreiz ieguva desmit punktu pārsvaru - 26:16. Otrā ceturtdaļa sākās ar augstu metienu precizitāti abu komandu izpildījumā, tomēr ventspilnieki turpināja kontrolēt cīņas gaitu. Vairākas muļķīgas kļūdas gan tika pieļautas puslaika beigās, tāpēc pēc 20 spēlētām minūtēm ventspilniekiem bija vien 11 punktu pārsvars - 45:34.

Trešās ceturtdaļas sākumā «Ventspils» turpināja dominēt mačā un trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām jau panāca 60:41 savā labā, tomēr tieši tajā brīdī sākās mača interesantākie momenti. Turpinājumā ventspilnieki pieļāva vienu kļūdu pēc otras, vairākas reizes arī nespēja tikt līdz laukuma centra līnijai, un nepilnās trīs minūtēs mājinieki pietuvojās līdz 57:60.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Tamperes basketbolisti turpināja sīvu cīņu un arī pārņēma vadību ar 61:60, kas kopumā nozīmēja mājinieku izrāvienu 20:0. Šajā svarīgajā momentā gan cīņas gaitu izdevās lauzt Artūram Bērziņam, kurš bija sekmīgs vairākos uzbrukumos pēc kārtas un atguva ventspilniekiem vadību, kā arī pārsvaru.

Ceturtdaļas septītajā minūtē «Ventspils» pēc Sanda Valtera tālmetiena atguva desmit punktu pārsvaru (75:65), un arī atlikušajā laikā viesi nospēlēja pietiekami pārliecinoši, neatdodot uzvaru, kaut līdz cīņas beigām laukumu ar piecām piezīmēm atstāja trīs Latvijas komandas spēlētāji.

Pirmajā turnīra mačā «Ventspils» pirms nedēļas ar 72:68 smagā cīņā pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas klubu Norčēpingas «Dolphins». Savukārt vēl vienā pirmās kārtas cīņā «Pyrinto» ar 68:74 piekāpās vēl vienam Zviedrijas klubam Sēderteljes «Kings», ko pārstāv arī latvietis Agnis Čavars.

Arī «Dolphins» un «Kings» savstarpējo otrās kārtas maču aizvada otrdien.

Pēc tam trešajā pirmā apļa mačā «Ventspils» 20.novembrī izbraukumā sacentīsies ar «Kings» basketbolistiem.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «TOP 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu