Nākotnē Eiropā dominēs Āzijas un Dienvidamerikas popmūzika (31)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēdējo 30 gadu laikā Āzijas valstīm, īpaši, protams, Ķīnai, izdevies uzaudzēt milzīgu ekonomisko resursu, kas stiprina arī tās politisko ietekmi pasaulē. Šī ietekme iestiepjas arī popkultūrā. To apliecina pēdējo mēnešu dienvidkorejiešu grāvēja «Gangnam Style» panākumi. Kā rāda jauns pētījums, arī turpmāk Lielbritānijā un līdz ar to visā Rietumeiropā arvien biežāk topu augšgalā nonāks mūzika, kas radusies Āzijā un Dienvidamerikā, otrdien paziņoja Londonā bāzētā Starptautiskā skaņu ierakstu industrijas federācija (IFPI).

Jau šobrīd Dienvidkorejas popmūzikas stils «K-Pop» un tā redzamākais pārstāvis reperis «Psy» ar pasaules grāvēju «Gangnam Style» tuvojas video vietnes «Youtube» rekordam. Klips jau aplūkots 715 miljonus reižu un tikai nedaudz atpaliek no Džastina Bībera «Baby».

11.novembra vakarā Frankfurtes arēnā «Festhalle» notika kārtējā MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija, kurā par labāko video atzīts tieši «Gangnam Style».

Arī brazīliešu dziedātāja Michel Teló grāvējs «Ai Se Eu Te Pego» ir viens no populārākajiem top10 klipiem «Youtube», ilustrējot arī latīņamerikāņu popmūzikas ietekmi.

Kā vēsta pētījums, visticamāk

nākotnē mūzikas kompānijas arvien vairāk investēs popmūziķos no Japānas, Ķīnas, Korejas un Dienvidamerikas, meklējot jaunas «rianas» un «madonnas».

Liela nozīme ir arī lielajam iedzīvotāju skaitam šajos reģionos, pretstatā «izmirstošajai Eiropai».

«Es nedomāju, ka PSY būs viens atsevišķs gadījums,» komentē Maks Houls, viens no «Universal Music Group» vadītājiem. «Kvalitāte un radošums, kas šobrīd atrodams Korejā, ir neticami augsts. Pēdējo 40 gadu fokuss mūzikas industrijā bija desmit valstis - ASV, Vācija, Francija, Lielbritānija u.c. Turpmākos 30 gadus mēs meklēsim jaunas iespējas citos tirgos. Šis ir satraucošs brīdis.»

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu