Kā populārie Mārtiņi svin vārdadienu?

Mārtiņš Aleksandrovičs

FOTO: facebook.com

Katru gadu 10. novembrī pienāk latviešu svētki Mārtiņdiena, kura iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Latviešu tautas senči senāk piekopa dažādas tradīcijas un mielojās ar tradicionāliem ēdieniem. Noskaidrojām, ka Mārtiņam Braunam neveicas ar zoss cepšanu, un lūdzām palīdzību Mārtiņam Rītiņam, kurš skaidro, kā pareizi pagatavot galveno ēdienu 10. novembra svētkos.

Latviešu komponists Mārtiņš Brauns stāsta, ka savā vārdadienā koncertēs: «Šogad man Mārtiņi sanāks īpatnēji, jo tieši tajā dienā man ir koncerts Siguldā – uzstāšos kopā ar Niku Matvejevu «Baltajā flīģelī». Pēc koncerta droši vien došos mājās un pasēdēšu pie kamīna. Citreiz ir bijis tā, ka pirmajā dienas pusē ciemiņi sanāk studijā un tad tur ir uzkodas un nelielas svinības. Pēc tam vakarā svētkus atzīmēju mājās, bet šogad sanāk, ka jābūt koncertā.» Seno latviešu paražas komponists ievēro reti un reiz gadījies neveiksmīgi izcept zosi: «Pamatā reti ievēroju tradīcijas. Vienreiz bija laba zoss, bet beigās sanāca sausa. Laikam nesanāk labi pagatavot.»

Mārtiņš Rītiņš

FOTO: Ekrānuzņēmums

Mārtiņš Aleksandrovičs

FOTO: facebook.com

Uz augšu