Nolans: Jekimova noraidījums mums maksāja dārgi (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei pārbaudes spēlē pret Krievijas otro valstsvienību dārgi maksāja uzbrucēja Roberta Jekimova rupjais noteikumu pārkāpums, taču spēlētājs šādi nebija plānojis rīkoties, uzskata izlases galvenais treneris Teds Nolans.

«Man patika tas, kā mēs cīnījāmies. Hokejisti labi strādāja un nodemonstrēja labus centienus tikt pie uzvaras,» pēc mača izteicās Nolans. «Spēlētāji, kurus nebiju iepriekš redzējis, man patika. Kā pagājušajā gadā par negaidītu komandas »puzles« sastāvdaļu kļuva Miks Indrašis, tā arī šogad cenšamies atrast šādus komandu veidojošos elementus.»

Abus pēdējos vārtus Latvijas komanda ielaida mazākumā, kad piecu minūšu sodu par rupju noteikumu pārkāpumu izpelnījās Jekimovs.

«Zinu, ka Jekimovs nav negodīgs vai netīrs spēlētājs. Viņš centās trāpīt pa nūju. Neviens nevēlas ko tādu laukumā redzēt, taču tā mēdz gadīties. Šī epizode mums dārgi maksāja, tomēr tas nebija viņa nolūks,» izcēla Nolans.

Latvijas izlases galvenais treneris palika apmierināts ar Raita Ivanāna sniegumu pirmajā spēlē kanādiešu speciālista vadībā, bet Indrašis neesot sevi apliecinājis no labākās puses, tāpēc maču pabeidza trešajā maiņā.

«Šādiem gados jauniem spēlētājiem jāmācās būt noturīgiem savā sniegumā,» piebilda Nolans.

«Spēle bija laba, ātra un agresīva. Mani hokejisti labi kustējās pa laukumu. Šis mums bija liels izaicinājums, jo ne visi komandas spēlētāji savos klubos spēlē pietiekamu daudzumu minūšu. Spēle bija līdzīga, bet beigās visu izšķīra noraidījumi,» izteicās Krievijas vienības galvenais treneris Igors Ņikitins.

Sestdien abas komandas sacentīsies atkārtoti.

Ar šīm spēlēm Latvija sāk gatavoties februārī paredzētajam Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Nolans iepriekš bija paudis apņēmību, ka vismaz vienā mačā laukumā dosies visi spēcīgākie Latvijas hokejisti, kuri būs pieejami.

Pēc šīm spēlēm no 13. līdz 15.decembrim Latvijas izlase piedalīsies četru valstu turnīrā Francijā, kurā bez mājiniekiem francūžiem Latvijas izlases pretinieki būs Slovēnija un Dānija.

Pēc tam no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase «Arēnā Rīga» aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no pirmskvalifikācijas turnīra veiksminiecēm.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu