Kamešs nosaukts par oktobra un novembra virslīgas labāko spēlētāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons, www.liepajniekiem.lv

Par oktobra/novembra labāko spēlētāju Latvijas futbola virslīgas čempionātā atzīts SK «Liepājas metalurgs» uzbrucējs Vladimirs Kamešs, savukārt kā labākais treneris nosaukts Ivans Tabanovs, kurš šo godu izpelnās jau otro reizi šosezon, vēsta organizācijas mājas lapa.

Lai arī oktobra sākumā aizvadītās spēles liepājniekiem atmiņā palikušas ar rūgtām emocijām, viens no komandas uzbrukuma līderiem Kamešs visu mēnesi rādījis stabilu un rezultatīvu sniegumu. Vēl pirms 6. oktobra spēles, kad «Liepājas metalurgs» viesos tikās ar «Skonto», kurzemnieki bija uzņēmuši sāncenšiem apskaužami veiksmīgus apgriezienus, kas komandu visai ātri pacēla no 4. pozīcijas uz augšu un, ja tajā uzvarētu, tiktu pārņemtas arī kopvērtējuma līderpozīcijas.

Šis scenārijs gan neīstenojās, jo komanda piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Tāpat divas nedēļas vēlāk sezonas nozīmīgākajā cīņā ar identisku rezultātu tika kapitulēts jaunajai čempionei Daugavpils «Daugavai» un faktiski izsapņots čempionu sapnis. Abu šo spēļu vienīgos liepājnieku vārtus guva Kamešs. Tam sekoja izteikti sniegotos apstākļos uzvara Gulbenē (3:1) un izcīnīti trīs punkti mājās pret Rīgas «Daugavu» (4:0), un arī šajos mačos pa reizei pretinieku vārtsargus pārspēja Kamešs, kopumā 4 spēlēs izceļoties ar 4 vārtiem un pamatoti tiekot atzīts par oktobra/novembra labāko spēlētāju.

Sportists šajā gadā piedzīvoja debiju Latvijas valstsvienības sastāvā, kā arī aizvadīto spēļu laikā ir atzīmējies ar vārtu guvumu.

Par aizvadītā perioda labāko treneri tika atzīts Ivans Tabanovs, kurš šo godu izpelnījās arī jūlijā. Tabanova vadītā Daugavpils FC «Daugava» jau ilgāku laiku stabili virzījās pretī Virslīgas čempiona titulam. Līderpozīcijas sašķobīja nedaudz negaidītais neizšķirts mājās pret «Jelgavu», taču sekojošajās spēlēs daugavpilieši rādīja atzīstamu sniegumu, kam pamats bija jau pieminētā spēle ar «Liepājas metalurgu», kuru Daugavpils «Daugava» viesos prata novirzīt līdz drošai uzvarai.

Oktobra pēdējā spēlē Latgales komanda savā laukumā ar 2:0 uzveica FC «Jūrmala» un novembra pirmajā nedēļā nokārtoja atlikušās formalitātes čempionu kausa saņemšanai - uzvara ar 3:1 pret «Gulbeni» un vēl pirms čempionāta pēdējās kārtas nodrošināts pirmais Virslīgas čempionu tituls kluba pastāvēšanas vēsturē.

Daugavpils «Daugava» vispārliecinošāk aizvadīja visu čempionātu, kur milzu nopelns ir komandas galvenajam trenerim Tabanovam.

Mēneša labāko spēlētāju nosaka žurnālistu balsojums, kuriem pievienojas Latvijas Futbola federācija un biedrība «Latvijas Futbola Virslīga». Mēneša labākā trenera noteikšana ir vien pēdējo divu minēto kompetencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu