Suzuki likvidē ASV automašīnu biznesu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Japānas autobūves kompānija «Suzuki Motor Corp.» otrdien paziņoja, ka slēgs ar zaudējumiem strādājošo automašīnu biznesu ASV un tiesā iesniegs bankrota pieteikumu, šādu lēmumu skaidrojot ar Japānas jenas vērtības pieauguma negatīvo ietekmi un pieprasījuma kritumu pēc mazizmēra automašīnām Savienoto Valstu tirgū.

Taču «American Suzuki Motor Corp.» (ASMC), kuras parādsaistības veido 346 miljonus dolāru (189,6 miljonus latu), pavēstīja, ka turpinās valstī pārdot motociklus, bezceļu transportlīdzekļus un produktus ūdens transportam.

«Suzuki» pērn ASV pārdeva aptuveni 26 000 automašīnu, kas ir vien niecīga daļa salīdzinājumā ar tādiem Japānas konkurentiem kā «Toyota», «Nissan» un «Honda».

Kompānijas ASV struktūrvienība, kas nodarbina aptuveni 365 cilvēkus, norādīja, ka tās darbību negatīvi ietekmējis jenas vērtības pieaugums un vājais pieprasījums pēc kompaktklases automašīnām ASV tirgū.

Jenas vērtības kāpums pret ASV dolāru padara Japānas ražotāju produktus mazāk konkurētspējīgus ārvalstīs, vienlaicīgi samazinot arī ārvalstīs gūtos ienākumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu