Valsts svētkos: «Dokumentālists» un «Divas pasaules» LNT (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

Atzīmējot Latvijas valsts jubileju, kanāls LNT īpaši sarūpētā «Patriotu nedēļā» ienesīs svētku sajūtu ikviena mājās un sirdīs. Nedēļas ietvaros televīzijas pirmizrādi piedzīvos pašmāju dokumentālās filmas «Divas pasaules» un «Dokumentālists», būs svētku tiešraide, Latvijas Valsts prezidenta uzruna tautai, latviešu lieliskāko filmu un koncertu izlase, arī ikdienas raidījumos «Labvakar, Latvija!», «Māju sajūta» un arī LNT «Ziņu TOP 10» tiks radīta īpaša svētku atmosfēra.

Televīzijas pirmizrādes

Dokumentālās filmas Divas pasaules galvenais mērķis ir parādīt un salīdzināt Latvijas karavīru dzīvi Latvijā un misijā Afganistānā. Tāpat tiks rastas atbildes uz jautājumiem – kādu mērķu vadīti karavīri dodas karā un par ko īsti karo Latvijas karavīri Afganistānā? Lai atbildētu uz jautājumiem, filmā Divas pasaules tiks parādīts divu Latvijas armijas karavīru gatavošanās process un ģimenes dzīve Latvijā, salīdzinot to ar brīdi, kad karavīri nokļūst pavisam citā pasaulē – karadarbības zonā, Afganistānā. Atšķirībā no citām līdzīga satura filmām fokuss tiek likts uz emocionālu stāstījumu, dinamiskumu un kontrastiem, kas tiek parādīti galveno varoņu dzīvēs un divās krasi atšķirīgās kultūrās – rietumu un austrumu. To arī atspoguļo nosaukums – Divas pasaules.

Nenokavējiet, filma Divas pasaules jau 10.novembrī 21:00!

Ivara Zviedra un Ineses Kļavas plaši un skaļi izskanējušais darbs Dokumentālists ir stāsts, kas sākas ar to, ka pie skarbās un vientuļās purva Intas ierodas dokumentālists. Viņa acīs Inta ir brīnišķīga - izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, bet mežonīga sieviete. Viņa drīzāk ir gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties iemūžināties. Taču dokumentālista neatlaidība dara savu, Intas sirds tiek iekarota. Un drīz pēc tam salauzta. Dokumentālists ir nosaukta par pēdējo divarpus gadu labāko latviešu pilnmetrāžas dokumentālo filmu Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps, kā arī studija VFS Films saņēma skatītāju balsojuma balvu.

Skatieties atzinīgi novērtēto filmu Dokumentālists 10.novembrī 22:00!


Tiešraide no krastmalas

«Jau padsmit gadus, vēl kad prezidenta amatā bija Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe–Freiberga un Valdis Zatlers, ap pulksten 20:00 Latvijas svētki pavadīti pie Brīvības pieminekļa. Arī šogad man būs tas gods būt tur. Kopā ar kolēģi Jolantu Strikaiti 11.novembrī tiešraidē LNT intervēsim tagadējo valsts prezidentu Andri Bērziņu. Tas ir mans devums patriotiskai noskaņai jau no padomju laikiem. Un iekšējā sajūta nemainīga – katru reizi šajos svētkos man ir iekšēja kņudoša sajūta, satraukums un vienlaikus saviļņojums. Protams, arī mājās tiek ienesta šī īpašā sajūta – aizdedzinām svecīti un noliekam to uz palodzes,» stāsta raidījuma Labvakar, Latvija! vadītājs Juris Kalniņš.

Savukārt par savu dzimteni – Latviju, tās svētkiem Jolanta Strikaite saka: «Sajūta, kurai nav fiziska izskaidrojuma, bet tā ir diena, kad latvietis izstaro īpašu enerģiju. Mēs pieveram acis uz grūtībām brīvas, saliedētas un sakārtotas Latvijas vārdā. Ne velti esam izvēlējušies šeit piedzimt.»

Skatieties tiešraidi no 11.novembra krastmalas 19:30 kanālā LNT!

Dziedošās ģimenes

11.novembrī ir gaidāms īpašs Dziedošo ģimeņu koncerts, jo būs iespēja dziedāšanas svētkos atgriezties līdz šim izbalsotajām ģimenēm. Savukārt par godu Latvijas dzimšanas dienai 18.novembrī Dziedošās ģimenes izpildīs skaistākās latviešu tautasdziesmas.

Foto: TV3

Baudiet skanīgu un sirsnīgu Dziedošo ģimeņu koncertu svētdienās 21:05!

LNT TOP 10

18.novembrī skatītājiem tiks piedāvāts īpašs LNT Ziņu un LNT Top 10 valsts svētku apvienotais speciālizlaidums, kura laikā plānots pieslēgties Valsts prezidenta svētku uzrunai pie Brīvības pieminekļa. Tāpat tiks atspoguļoti ne tikai svētku dienas aktuālie notikumi, bet arī īpaši gatavoti valsts svētku tematikai un Latvijas valsts vēsturei veltīti stāsti.

Apvienoto svētku speciālizlaidumu vadīs Ilze Dobele un Haralds Burkovskis, un tam varēs sekot 18.novembrī no 20:00 līdz 21:00!

Labvakar, Latvija!

Patriotu nedēļas laikā raidījumā Labvakar, Latvija! būs īpaši daudzsēriju stāsti Latvija mainās. Tajos tiks aplūkota dažādu lietu attīstība pēdējo 30 gadu laikā, sākot ar to, kādi televizori bija toreiz un kā tie ir attīstījušies līdz mūsdienām. Vai atceraties laiku, kad televīzijas kanālus nebija iespējams pārslēgt ar pulti un bija melnbaltā bilde? Jā, un vēl tie bija milzīgi un aizņēma ļoti daudz vietas. Tāpat raidījumā varēs redzēt, kā 30 gadu laikā attīstījušās interjera un dizaina lietas, arī bērnu rotaļlietas. Starp citu, arī tiks parādīts tas, ar kādām rotaļlietām spēlējās agrāk, kādas lietas bija vairāk iecienījuši zēni un kādas - meitenes.

Raidījums Labvakar, Latvija! parādīs pēdējo 30 gadu attīstību daudzsēriju stāstos Latvija mainās, sākot ar 12.novembri ik darbdienu 18:05!

Foto: LNT

Māju sajūta

Īpašu svētku dāvanu skatītājiem sagādājis raidījums Māju sajūta. Māris Grigalis kopā ar kolēģiem radīs brīnumainas pārvērtības dramaturga un režisora, vairāk nekā 30 lugu autora Paula Putniņa mājās, jo raidījuma ētera dienā - 12.novembrī dramaturgs svin savu 75 gadu jubileju!

Nenokavējiet sirsnīgu mājokļu pārvērtību raidījumu Māju sajūta jau 12.novembrī 21:10!

Koncerti un filmas

Patriotu nedēļas ietvaros LNT skatītājiem tiks piedāvāti dažādi koncerti un labākās latviešu filmas. Lāčplēša dienā, 11.novembrī, 16:55 latviešu mūzikls ar Zigmāra Liepiņa mūziku un Māras Zālītes libretu pēc Andreja Pumpura eposa motīviem Lāčplēša rokopera. 16.novembrī 21:05 būs Zigmāra Liepiņa 60.gadu jubilejas koncerts, kurā piedalīsies labākās Latvijas estrādes leģendas un jaunās paaudzes dziedātāji – Mirdza Zīvere, Igo, Niks Matvejevs, Aivars Brīze, Fredis, Ufo, Dons, Ieva Kerēvica, Zane Dombrovska, Ginta Krievkalne, kā arī Kristapa Krievkalna mūziķu grupa Z.Liepiņa vadībā. Koncertā varēs redzēt komponista dziesmas no teātra izrādēm kā Adata, Vadonis, no operas Parīzes Dievmātes katedrāle un rokoperas Lāčplēsis.

Patriotu nedēļas ietvaros kanālā LNT varēs redzēt arī labākās latviešu filmas – 17.novembrī 18:05 Likteņdzirnas un 20:35 Rūdolfa mantojums, bet 18.novembrī 18:05 Ceplis.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu