«Mercury» balvu saņem «jaunie Radiohead» - «Alt-J» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Londonā notika ikgadējās prestižās «Mercury» balvas pasniegšanas ceremonija, kurā par labāko britu mūzikas ierakstu atzīts britu grupas «Alt-J» debijas albums «An Awesome Wave», raksta britu mūzikas medijs «New Musical Express» (NME).

Grupa, kuru dēvē par «jauno Radiohead», pārspējusi citus šā gada nominantus, kuru vidū gan mūzikas pasaulē jau labi zināmi vārdi, kā Ričards Houlijs, gan jaunas zvaigznes, kā Džesija Veira u.c. Kopumā balvai bija izvirzīti 12 mūziķu albumi.

Uzvarētājs tika paziņots 1. novembra vakarā Roundhouse koncertzālē Kamdenā, Londonā.

«Alt-J» iepriekš tika minēti starp NME lasītāju favorītiem, tāpat bukmeikeru prognozēs grupas izredzes uzvarēt tika vērtētas kā augstas.

«Mercury» balvas ceremonija pirmo reizi notika 1992.gadā un tika izveidota kā alternatīva «BRIT Awards» mūzikas industrijas balvai. Pirmo «Mercury» par gada labāko britu albumu saņēma grupa «Primal Scream» par «Screamadelica».

Pērn nozīmīgo balvu saņēma P.Dž.Hārvijas albums «Let England Shake». Viņa ir vienīgā mūziķe, kura šo balvu saņēmusi divas reizes.

Nominanti

Alt-J «An Awesome Wave»

Ben Howard «Every Kingdom»

Django Django «Django Django»

Field Music «Plumb»

Jessie Ware «Devotion»

Lianne La Havas «Is Your Love Big Enough?»

Michael Kiwanuka «Home Again»

Plan B «iLL Manors»

Richard Hawley «Standing at the Sky's Edge»

Roller Trio «Roller Trio»

Sam Lee «Ground of its Own»

The Maccabees «Given to the Wild»

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu