Daugavpils «Daugava» kļūst par virslīgas čempioniem (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fcdaugava.lv

Savu pirmo Latvijas čempionu titulu vēsturē svētdien izcīnīja Daugavpils klubs «Daugava», kas priekšpēdējās, 35. kārtas spēlē svētdien ar rezultātu 3:1 (2:0) pieveica «Gulbeni».

Šajā mačā jau līdz 25. minūtei Stenlijs Ibe ar diviem precīziem sitieniem bija panācis 2:0 «Daugavas» labā. Vārtu guvumos rezultatīvas piespēles bija Danielam Olā un Edgaram Jermolajevam.

Otrā puslaika sākumā Artūrs Karašausks ar tālsitienu samazināja gulbeniešu deficītu, tomēr 55.minūtē pēc centrējuma «Gulbenes» futbolists Ivans Gluško ieraidīja bumbu savos vārtos.

Kaut cīņas izskaņā «Gulbenes» futbolisti izmisīgi centās samazināt vārtu starpību, gūt kaut otros vārtus viņiem tā arī neizdevās. Vienīgos bīstamos momentus viņi izveidoja ar tālsitieniem.

Šim mačam bija paredzēts notikt Gulbenē, tomēr laukuma neapmierinošā stāvokļa dēļ tas pārcelts uz Rīgu.

Līdz ar to, neskatoties uz pārējo spēļu rezultātiem, «Daugava» garantējusi triumfu čempionāta kopvērtējumā.

Kopš 1992.gada Latvijas čempionu titulu 14 reizes izcīnījuši «Skonto» futbolisti, četras reizes tas padevies «Ventspils» vienībai, bet divreiz valsts čempionu godā celti «Liepājas metalurga» futbolisti.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj. Šo vietu ieņems pirmās līgas vienība «Ilūkste».

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva «Ventspils», kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu