QooQoo mākoņzeķes, Narcisa metāls, Rapoport erceņģeļi, Jansones pils meitene

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

1.novembrī notika trešā Riga Fashion Week diena. Tajā savas kolekcijas demonstrēja Latvijas dizaineri: zīmols QooQoo (Aļona Bauska), Natālija Jansone, zīmols Narciss (Alise Trautmane), un pirmo reizi Latvijā savu kolekciju prezentēja dizainers no Krievijas Maxim Rapoport.

QooQoo drosmīgās apdrukas uz zīda

QooQoo (Latvija)

Kā jau modes zinātāji atpazīst - «QooQoo» ir izaicinošs modes zīmols, kas rada apģērbus radošām personībām. Zīmola radītāja - grafiskā dizainere Aļona Bauska - pauž savas idejas ar drosmīgajām apdrukām, kuras ir zīmola galvenā atšķirības zīme. Dizainere galvenokārt iedvesmojas no Latvijas dabas, radot romantiskas apdrukas ar košiem grafiskiem elementiem.

2013. gada pavasara/vasaras kolekcijā, kura nodēvēta vārdā «Botānika», tika izmantoti dabīgie audumi – zīds un kokvilna, kas ir jaunais etaps zīmola attīstībā.

QooQoo
QooQoo Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Nianses:

debeszilas zeķes ar mākonīšiem,

grafiski rūtotas zeķubikses un pusgarās zeķes,

krāsu gamma un salikums apģērbu modeļos,

krelles kā jostiņa,

ziedu motīva prints,

atšķirīgi audumi apģērba priekšā un aizmugurē.

Natālijas Jansones sapņi par meiteni pilī

Natālija Jansone ir viena no vadošajiem Latvijas dizaineriem. «Natālija Jansone» zīmola apģērbus var nopirkt ne tikai Latvijā, bet arī Japānā, Korejā un Krievijā.

2013. gada pavasara/vasaras kolekcija «Castle» ir veidota no trikotāžas, kokvilnas un zīda. Kleitas, topi un žaketes ir savstarpēji papildinošas un kombinējamas. Apģērbs ir ideāli piemērots jebkura vecuma sievietei un jebkuram ķermeņa tipam. Jansone jaunajai kolekcijai iedvesmu radusi, nakšņojot kādā pilī Vācijā, kas esot bijis viņas sapnis jau sen. Te nu arī radusies ideja par mūsdienīgu sievieti, kura dzīvo senā pilī.

Natālija Jansone
Natālija Jansone Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Nianses:

eleganti atkailinātie pleci,

asimetrisks piegriezums roku daļā,

rotaļīga ieloce svārku sānos,

volāni žakešu plecu daļā,

balonšorti kā eleganta kostīma daļa,

O!! printdruka.

Maxim Rapoport
Maxim Rapoport Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Dizainera no Krievijas Maxim Rapoport «Erceņģeļi»

Kolekcijas «Erceņģelis» ideju Krievijas dizainers Maksims Rapoports loloja divus gadus kopā ar savu mūzu Marinu fon Buaten. Katrā detaļā tiek atspoguļota debesu aizsargu tēma – jakās, vestēs, kreklos, biksēs vai garos svārkos. Viduslaiku gravīru iedvesmots, dizainers radīja karavīru-glābēju apģērbu, filigrāni savienojot sportisko stilu ar augsto modi. Kolekcijas galvenās pazīmes – vaļīgie piegriezumi, roku darbs, dabīgie audumi: āda, lins, kokvilna, zīds un trikotāža. Kolekcija ir papildināta ar izsmalcinātām bruņām, kuras tika radītas sadarbībā ar dizaineri Olgu Bergu. Tērpi ir veidoti vienkrāsaini, bet ar spilgti sārtām un vijolīšu krāsas niansēm.

Nianses:

neredzētu ornamentu printu apdruka,

ielāpveida audumu ielaidumi bikšu ceļu līnijā,

bruņinieku bruņu elementi,

garie svārki vīriešiem,

vestes ar pagarināto apakšdaļu.

Narciss
Narciss Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Narcisa Austras koka izšuvumi un metāliskie spīdumi audumos

Zīmola NARCISS 2013. gada pavasara/vasaras kolekcija radīta, iedvesmojoties no baltu mitoloģijas, precīzāk, etnogrāfiskās zīmes Austras koks. NARCISS kolekcija «Austra» niansēti un izsmalcināti atklāj senlatviešu ornamentālo elementu mūsdienīgā veidolā. Austras koks ir mītisks tēls, kas pastāv tikai tad, kad debesīs spīd saule; tiklīdz tā noriet, tas mirst, lai atkal no jauna atdzimtu rītausmā. Austras kokam ir zelta zari, sudraba lapas un vara saknes.

NARCISS kolekciju caurvij izšūti, ornamentāli Austras koka simboli, audumi izvēlēti ar metālisku spīdumu un sudrabaini zeltainiem rakstiem. Kolekcijā «Austra» jaušama tikai atblāzma no tautiskā, kas tiek ietērpts izteiksmīgās, askētiski elegantās formās un papildināts ar laikmeta tendencēm atbilstošām detaļām. NARCISS tiecas atspoguļot mitoloģiju un etnogrāfiju progresīvā, nevis sentimentālā veidā. Zīmola dizainere uzskata, ka mūsdienu skatījumā un interpretācijā tie gūst papildu vērtību un ietekmi mūsdienu cilvēces pasaules izpratnē.

Nianses:

senlatviešu ornamentālo elementu spēles apģērbos,

bēšais tonis saspēlē ar dzelteno un sarkano,

mežģīņu klātbūtne īso bikšu kostīmā,

metāliskais spīdums: zelts, sudrabs un bronza,

rozā versija par Chanel kostīmiņu,

pavasara košie mētelīši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu