Rīgā koncertēs «Mamiffer» un «Menace Ruine» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gandrīz teātrī «Artelis» 2.novembrī kopīgu koncertu sniegs divi Ziemeļamerikas neatkarīgās mūzikas kolektīvi - «Mamiffer» no Sietlas ASV un «Menace Ruine» no Monreālas Kanādā, informē koncerta rīkotāji «SKYR». Uzstāšanās klubā sāksies plkst.20.

«Mamiffer»

Grupa «Mamiffer» Rīgā viesosies otro reizi. Pirms trim gadiem tā iesildīja vienu no pēdējiem amerikāņu kulta grupas «ISIS» koncertiem, kas notika Spīķeru koncertzālē. Toreiz koncertu iesāka trio, kurā daudziem par pārsteigumu atturīgas, bet reizē daudzslāņainas un niansēm bagātas ģitāru partijas sniedza grupas «ISIS» un nupat par darbības izbeigšanu paziņojušās mūzikas izdevniecības «Hydra Head Records» garīgais līderis Ārons Tērners.

«Mamiffer» centrā ir Tērnera dzīvesbiedres Feitas Koločijas kompozīcijas klavierēm, kuras Tērners un allaž vairāki citi viesmūziķi papildina ar lauka ierakstiem, audiokasešu šņākoņu, basģitāru, stikla burku skaņām, ģitārām, delikātiem balss akcentiem, bungām un citām perkusijām.

Kopš 2008.gada «Mamiffer» izdevuši gan vairākus īsspēlējošos ierakstus jeb EP, gan divus studijas albumus - «Hirror Enniffer» un «Mare Decendrii». Ierakstot pēdējo no tiem, grupā klāt nākuši vairāki Latvijas koncertu apmeklētājiem zināmi mūziķi - Rendals Danns (Randall Dunn) un Dons Makgrīvijs (Don McGreevy) zināmi arī kā kolektīva «Master Musicians Of Bukkake» dalībnieki, Braiens Kuks (Brian Cook) pavisam nesen Latvijā viesojās grupas «Russian Circles» sastāvā, bet Ārons Hariss (Aaron Harris) klausītāju atmiņā paliks kā vairs neeksistējošās grupas «ISIS» bundzinieks.

«Menace Ruine»

Pēc iepriekšējas sadarbības dažādos citos mākslinieciskos projektos monreālieši S.Delamots (S. de la Moth) un Ženevīva (Genevieve) 2006.gadā sāka «Menace Ruine». Ar četriem albumiem un EP ierakstu duets ir radījis sev vien raksturīgu skanējumu, kurā trokšņainas un grandiozas melnā metāla ģitāru partijas veido pamatu Ženevīvas viduslaikiem raksturīgiem dziedājumiem. Vietām skanējumu pavada nesteidzīga un kareivīga bungu rīboņa, vietām - elektroniski noskaņu motīvi.

2.oktobrī klajā nāks «Menace Ruine» jaunākais studijas veikums «Alight in Ashes», kura vinila plates versiju izdos turnejas partneru - Tērnera un Koločijas - vadītā izdevniecība «Sige». Tajā gaidāms graciozs melodiskums ar iepriekšējam ierakstam «The Die is Cast» raksturīgām minimālistiskām, bet iedarbīgām aranžijām un spēcīgu ritmiku.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu